Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Софтуер Груп подпомага борбата с COVID-19 в национален проект

Системата представлява централен регистър на лицата, свързани с COVID-19, който ще улесни вземането на решения

Софтуер Груп подпомага борбата с COVID-19 в национален проект

Представянето на системата в МС. Снимка: пресцентър на МС

COV.ID - интегрирана система, разработена от Софтуер Груп, ще подпомогне усилията на държавата в борбата с разпространението на вируса.

Системата представлява централен регистър на лицата, свързани с COVID-19, който ще улесни вземането на решения за ограничаването на коронавируса и последствията, свързани с него. Проектът се извършва на доброволни начала срещу символичната цена от 1 лв. и е част от цялостна инициатива на Министерски съвет в партньорство и с други технологични компании.

Още по темата

COV.ID дава възможност на оторизираните органи, като регионални здравни инспекции и гранична полиция, да подават автоматично и да въвеждат данни за поставените под карантина, заболелите и техните контактни лица и да следят информация за текущото им здравословно състояние.

Системата е базирана на вече утвърдена платформа на Софтуер Груп и ще дигитализира процеса за събиране на данни, тяхната обработка и анализ, както и доставянето на информацията до отговорните институции и структури в реално време.

„Нарастващата заплаха за здравето на населението и нуждата от спешни мерки изискват наличието на централизирано и ефективно решение, което да опосредства въвеждането и анализирането на тези данни. COV.ID ще позволи, по защитен и контролиран начин, оторизираните здравни и административни служители да получават навременна, достоверна и структурирана информация за целите на тяхната последваща работа и грижа за нуждаещите се,“ коментира Калин Радев, главен изпълнителен директор на Софтуер Груп.

COV.ID вече е интегриран със система за ранно предупреждение, анализи и прогнози, геолокационно уеб приложение и мобилно приложение за гражданите, разработени от партньорски ИТ компании, както и със системи на държавните институции, отговорни за овладяването на кризата у нас. Управлението на проекта, информационната сигурност, управлението и съхранението на данни се осъществяват от Информационно обслужване АД, основен партньор на държавни институции в изпълнението на ключови ИТ проекти.

Екипът на Софтуер Груп е щастлив от възможността да даде своя принос за борбата с COVID-19  и да подпомогне българските институции в този труден за всички момент.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , автор Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Web
Google следи потребителите и в "инкогнито режима" на браузъра си