IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony и Yahoo обединяват усилия в нов проект за недвижими имоти

Двете компании създават съвместно предприятие в Япония, наречено Sony Real Estate

15:10 | 07.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Миналата година корпоративният планьор на Sony Казуо Нишияма видя възможност за развитие на компанията в бизнеса с недвижими имоти. След това се зае с проучването на шансовете това да се случи в Япония, пише Wall Street Journal.

Сега компанията и Yahoo Japan инвестират голяма сума в идеята на Нишияма. Yahoo Japan, един от водещите интернет портали, ще вложи 1,8 млрд. йени (14,7 млн. долара) в Sony Real Estate чрез придобиването на нови акции, докато Sony ще инвестира 1 млрд. йени.

След издаването на новите акции, което е планирано за юли, компанията за недвижими имоти ще бъде 56,3% собственост на Sony, а 43,7% ще са притежание на Yahoo Japan. Предприятието ще бъде оглавено от самия Нишияма.

До края на годината компаниите ще пуснат нов уебсайт с домейн на Yahoo. Порталът ще свързва директно купувачи и продавачи на недвижими имоти. Sony Real Estate ще се намесва на по-късен етап, за да помага за уточняването на правните въпроси, разкриват компаниите.

Въпреки че е известна със свята потребителска електроника и с развлекателния си бизнес, Sony отдавна има предприятия за финансови услуги в Япония, включително интернет базирана банка и компания за животозастраховане.

Тези фирми, заедно с печелившия бизнес със сензори за изображения, които прави за компании като Apple, помагат на конгломерата да върви напред, докато бизнесът му с електроника отбелязва загуби.

Главният изпълнителен директор на Sony Казуо Хираи изрази ентусиазма си за проекта в сферата на недвижимите имоти, както и по отношение на предприемаческите идеи, идващи от екипа на компанията. Тези идеи до момента включват ръчен часовник с електронно мастило и електронен бележник, който записва кои лекарства с рецепта е взел потребителят.

Говорителят на Yahoo Japan заяви, че интернет компанията, която вече има звено за недвижими имоти, се е свързала със Sony през септември миналата година, защото двете фирми споделят една и съща визия за жилищната индустрия. Япония се радва на стабилен пазар на новопостроени жилища, но покупките и продажбата на вече съществуващи домове са по-слаби, отколкото в САЩ.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още