Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Светлин Наков напуска „Телерик“

Създателят на Софтуерната академия си тръгва заради нов свой проект и принципни различия с ръководството на компанията

Създателят на Софтуерната академия и един от лицата на „Телерик“ - Светлин Наков, напуска компанията.

„Колеги, напуснах „Телерик“, софтуерната академия и това, което съм градил през последните 5 години, по моя инициатива заради проекта "софтуерен университет", за който имахме принципни различия с ръководството на „Телерик“, написа преди броени минути Наков в профила си във Facebook.

Специалистът споделя, че за него софтуерният университет е национална кауза, която не може да изостави. „Не мога да оставя без образование десетки хиляди млади хора. Ще направя софтуерния университет! Ще давам качествено образование безплатно. Ще давам професия и работа на хиляди млади хора“, пише Наков.

Засега той отказва да разкрива детайли за инициативата, но в момента на специално създаден сайт всеки заинтересован може да се запише за предстоящата „академична“ година.

Малко по-късно Наков заяви, че плановете му са били да остане в „Телерик“ до края на годината, за да подготви проекта на спокойствие, но „днес се разделихме непринудено и се налага да ускорим този проект“.

Софтуерната академия на „Телерик“ е един от най-добрите проекти за обучение на частна българска компания. 95% от завършилите обучение там са започнали работа като софтуерни инженери, което е доказателство за ефективността на образователната система на компанията и за качеството на практическата подготовка. 

По статията работи: Бойчо Попов
Още по темата: Web Телерик Светлин Наков

Последни новини

Още по темата

Коментари (6)

1
 
7
 
6
doba до: g5kov
преди 4 години
Да пожелаем успех за реализирането на една добра и градивна инициатива.
1
 
31
 
5
преди 4 години
Няма профилна снимка
Всеки в днешно време с енергия и нестандартни идеи, които помагат, а не вредят заслужава уважение и подкрепа!
5
 
34
 
4
vzhekoff до: misanthrope
преди 4 години
Няма профилна снимка
Аз познавам Наков лично и не се сещам някой в последните 10г. да е направил повече за популяризирането и обучението по създаване на софтуер в тази държава. Твоето изказване може би крие нещо друго. Да, Наков не е бил сам, има много съмишленици, но да се твърди, че си правел ПР с парите на Телерик - жалка работа. Характерно за БГ е, че сме добри в оплюването - тук виждаме едно поредно доказателство.
1
 
11
 
3
GKaloferov до: misanthrope
преди 4 години
Няма профилна снимка
Изразих се неправилно - имах предвид за Телерик Академия
32
 
14
 
2
misanthrope до: GKaloferov
преди 4 години
Няма профилна снимка
Хубав виц :)
И какво точно е Наков за Телерик? Изобщо кой беше Наков че го споменаваме в новините? Телерик е съществувал дълго преди Наков и е имал успех дълго преди Наков. Това, че той дълги години си прави ПР, финансиран от Телерик, не значи че е нещо за Телерик

Още от Web
Google отвори тихомълком нов офис в Китай