Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

TeamViewer продължава да расте, но с по-бавни темпове

Чистата печалба на компанията скочи през второто тримесечие с 58 процента до 30,3 млн. евро

TeamViewer продължава да расте, но с по-бавни темпове

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Доставчикът на софтуер TeamViewer се възползва от голямото търсене в рамките на пандемията на коронавируса и продължава да расте, макар и по-бавно.

През второто тримесечие приходите от продажбите на компанията от Гьопинген нараснаха с 21 процента до 114,7 млн. евро, както обяви във вторник листнатият на MDax концерн. Преди това TeamViewer обяви, че фактурните продажби са нараснали с 45 процента между април и края на юни до 105,9 милиона евро. В тях компанията включва настоящите бъдещи продажби от сключени договори с цел по-добро представяне на търсенето.

Новият бизнес обаче растеше значително по-силно през първото тримесечие. Печалбата преди лихви, данъци,  амортизация и еднократни ефекти, нарасна с 60 процента до 57,3 млн. евро през последното тримесечие, чистата печалба расте с 58 процента до 30,3 млн. евро.

Още по темата


TeamViewer произвежда софтуер за свързване на компютри, например за отдалечена поддръжка, за дистанционно управление на машини, например в медицината или за онлайн конференции. Наскоро компанията осъществи първата си сделка за придобиване с поглъщането на Ubimax.

Във вторник ръководството на компанията потвърди годишната прогноза.

Teamviewer твърди, че от основаването на компанията през 2005 г. софтуерът ѝ е инсталиран на повече от 2,2 милиарда устройства. В компанията работят около 1000 души.
 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
Военни артефакти - първите продукти, продадени и купени през eBay у нас