Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Thomson Reuters съкращава 12% от персонала си до 2020 г.

Броят на бюрата на агенцията по света ще бъде свит с 30 на сто до 133

Thomson Reuters съкращава 12% от персонала си до 2020 г.

Снимка: Ройтерс

Доставчикът на медийни услуги и данни Thomson Reuters възнамерява да съкрати 3200 свои служители до 2020 г., следвайки плана си за оптимизиране на бизнеса и повишаване на ефективността на дейността си.

Служителите, които компанията планира да съкрати, се равняват на 12% от персонала ѝ, стана ясно по време на среща за инвеститорите в Торонто, където е и централата ѝ.

Броят на бюрата на агенцията по света ще бъде свит с 30 на сто до 133, предава Ройтерс.

„Ние опростяваме компанията, където можем“, заяви председателят на Борда на директорите Джим Смит. Кои центрове и поделения ще бъдат засегнати най-силно засега не е ясно. Като цяло компанията ще се опита да предлага по-малко продукти, но такива, каквито са по-търсени от клиентите. 

Още по темата

Освен това Thomson Reuters предвижда също така до 2020 г. да свие оперативните си разходи до 7-8% от приходите. Към момента показателят е 10 на сто. Компанията се надява също да увеличи годишния обем на приходите си от продажби с 3,5-4,5 на сто до 2020 г.

Покупките не са включени в тази прогноза. Смит обаче изрично си запазва правото да направи това и е отделил 2 млрд. долара за целта. Парите идват от продажбата на подразделението за финансовите пазари на инвеститора Blackstone, която приключи през октомври. Blackstone притежава 55% от новото дружество (Refinitiv), а Thomson Reuters държи останалите 45%. Канадско-британска група възнамерява да укрепи оставащите си отдели – за правна информация, данъчни и счетоводни оферти и агенция Ройтерс.

Холдингът Thomson Reuters бе образуван през 2008 г. след сливането на американската информационна компания Thomson и агенция Reuters.

Канадската фамилия Томсън контролира над 63% от акциите на Thomson Reuters чрез компанията Woodbridge. Доставчикът на новини и данни има пазарна стойност от около 31 млрд. долара, а акциите му се търгуват на борсите в Ню Йорк и Торонто.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Магдалена Иванова
Още по темата: Web Thomson Reuters Медиен бизнес

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
Baidu отчете първата си загуба като публична компания