IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три фаворита за бизнеса на Yahoo

Verizon Communications, Vector Capital Management и Дан Гилбърт са основните кандидати за компанията

14:45 | 20.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Три фаворита за бизнеса на Yahoo

Verizon Communications Inc., основателят на Quicken Loans Дан Гилбърт и Vector Capital Management са основните кандидати за придобиването на Yahoo! Inc., предава Bloomberg, позовавайки се на запознати със случващото се източници.

Те са подали оферти преди крайния срок на Yahoo в понеделник, както и AT&T Inc. и фондът за частен капитал TPG, казва един от източниците. След като прегледа офертите от понеделник, се очаква Yahoo да назове двете или трите най-добри и окончателни оферти от участниците в търга, казва друг източник, запознат с процеса.

В по-ранен кръг на наддаването Гилбърт и Vector Capital също бяха сред най-добре приеманите кандидати за основния интернет бизнес на Yahoo, за интелектуалната собственост и активите в недвижими имоти, заяви един от източниците.

Всички оферти в този кръг оценяват Yahoo на между 4 и 6 млрд. долара, с изключение на тази на Verizon. Предложената от Verizon сума е по-ниска – между 3,75 и 4 млрд. долара, защото в нея не се включват патентите на Yahoo и активите в недвижими имоти, заяви източникът. Verizon може да повиши офертата си преди крайния срок, за да си подсигури сделката, казват двама от запознатите източници. 

Докато някои от участниците в търга считат Yahoo за колекция от активи, които могат да бъдат реконструирани или разделени на части, Verizon го счита за набор от фирми, който би могла да обедини с AOL, а това го прави предпочитан ухажор, пише агенцията. Според хора, запознати със стратегията на телефонния гигант, Verizon е уверен, че има ключово предимство, с което да гарантира успеха на интеграцията - главният изпълнителен директор на AOL Тим Армстронг бе колега на Мариса Майер в Google.

Една потенциална пречка за Verizon е фактът, че Yahoo може да реши да продаде своята интелектуална собственост отделно, казват източниците. Yahoo е получил оферти за своите патенти, включително от консорциум от по-малки компании, които събират авторски и лицензионни възнаграждения за интелектуална собственост. Патентите вероятно ще се продадат за по-малко от 500 млн. долара, въпреки че реалната им стойност може да около 1 млрд. долара. 

Говорители на Verizon, AT&T, Yahoo, Vector и TPG отказват коментар. Представител на Дан Гилбърт не е бил открит от Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:05 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още