Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Uber и Lyft - еднакви, но и много различни

Uber може да се разрасне с бързи темпове като онлайн търговеца Amazon

Uber и Lyft - еднакви, но и много различни

Снимка: Ройтерс

Uber и Lyft наистина са двете най-големите компании за споделени пътувания в САЩ, но между тях има значими разлики. Uber е добре известна с бизнеса си за споделени пътувания, както и Lyft. Двете фирми предлагат услуги за споделени пътувания и отдават за краткосрочен период велосипеди и скутери. Но приликите спират дотук, пише CNBC.

Uber обяви, че генерира големи приходи, като ги позиционира в 3 категории на печелившите звена – персонална мобилност, Uber Eats и Uber Freight. Uber оперира в 63 страни и над 700 града, докато конкурентът Lyft развива дейност само в САЩ и Канада.

Ръководството на Uber съобщи, че целта на компанията е да предоставя „безопасен, надежден и удобен превоз няколко минути след натискането на един бутон“. Американската компания допълва, че се стреми да осигурява надежден и гъвкав начин на своите шофьори да печелят пари.

Преди година Uber направи сериозен ход за т.нар. „нова мобилност“. Тя сключи сделка за придобиването на компанията за споделени пътувания с електрически велосипеди JUMP, а впоследствие инвестира и в стартъпа за споделяне на скутери и колела Lime. 

Още по темата

Три четвърти от пътуванията с автомобили на Uber са осъществени извън САЩ през последното тримесечие на 2018 г.

За да засили своето международно присъствие, Uber сключи споразумения и придоби дялове в най-голямата компания за споделени пътувания в Китай Didi Chuxing, базирания в Сингапур стартъп Grab, който е лидер на пазарите в Югоизточна Азия, и създаде съвместно дружество с руската фирма Yandex Taxi. Очаква се скоро да приключи и придобиването на базираната в Дубай компания за споделени пътувания Careem. По този начин Uber ще разшири бизнеса си в Близкия изток.

В Индия Uber предлага услуги за споделени пътувания с мотори и рикши. През 2018 г. Uber генерира приходи на стойност 9.2 млрд. долара от бизнеса си за споделени пътувания. Междувременно компанията се ориентира и към доставката на храна и логистика.

Остава да стане ясно дали инвеститорите ще имат вяра в потенциала на Uber и ще се фокусират върху растежа, вместо върху печалбата. 

Какво прогнозират някои анализатори вижте в продължението на анализа в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Бойчо Попов
Още по темата: Web Uber

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
Google се опитва да омилостиви ЕС