IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber потушава слуховете за завръщането на Каланик

Recode писа, че съоснователят крои план "Стив Джобс" за връщането си в стартъпа

09:43 | 02.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският стартъп за споделени пътувания Uber очевидно е намерил за нужно да отговори на слуховете и спекулациите, че неговият съосновател Травис Каланик ще се завърне в ролята си на главен изпълнителен директор на компанията. Това е станало в рамките на среща на служителите във вторник, предава BuzzFeed.

Генералният съветник Сейл Йо е казал на служителите, че компанията “напредва" в търсенето на изпълнителен директор - очевиден опит да се озаптят слуховете, че Каланик ще се завърне, съобщи BuzzFeed News.

Uber не коментира темата пред Bloomberg и BusinessInsider. 

По-рано през седмицата технологичният сайт Recode писа, че Каланик крои планове да се върне в Uber - план, който той нарича "Стив Джобс". Джобс, легендарният съучредител на Apple, се завръща в компанията след уволнението си през 1985 г.

Петима от големите инвеститори на Uber поискаха Каланик да подаде оставка през юни на фона на поредица от скандали, които свидетелстваха за токсична работна среда. Оставката на Каланик беше кулминацията на четиримесечно разследване, което доведе до 20 уволнения и 215 оплаквания от работната среда в компанията. 

Каланик обаче остана член на Борда на директорите на компанията. Повече от 1000 служители разпространиха петиция в подкрепа на завръщането му.

Uber намалява своя списък с потенциални кандидати за главен изпълнителен директор на по-малко от шестима, а избор се очаква през септември. Мег Уитман, главен изпълнителен директор на HPE, наскоро се отказа сама от надпреварата, заявявайки, че има още много задачи в настоящата си компания. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още