IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Waymo иска отлагане на делото с Uber

Причината са нови важни доказателства заради разкрития дю дилиджънс на придобитата от Uber за 680 млн. долара Otto

11:52 | 18.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Подразделението за автономни автомобили Waymo на Alphabet заяви, че получено наскоро ново доказателство с огромна тежест в съдебното дело срещу Uber трябва да доведе до отлагане на съдебния спор, който беше планиран да започне следващия месец.

Waymo предяви иск в началото на тази година, претендирайки, че бившият инженер Антъни Левандовски е изтеглил повече от 14 хил. конфиденциални файлове, преди да напусне и да създаде своята компания за самоуправляващи се камиони Otto, която Uber придоби през август 2016 г. за 680 млн. долара. 

Uber отрича да е използвала каквито и да е търговски тайни на Waymo. Изборът на жури във федералния съд в Сан Франциско ще започне на 10 октомври.

В продължение на месеци Waymo се надяваше да получи доклад за "дю дилиджънс" за 2016 г., който Uber е извършил, преди да придобие компанията на Левандовски. Waymo се надяваше, че той ще хвърли светлина върху това, което Uber е знаел за изтеглените файлове от Левандовски, и кога Uber е разбрал за това. Федерален апелативен съд разпореди през миналата седмица на Uber да разкрие този отчет.

В молба до съда от събота Waymo заяви, че докладът съдържа критични доказателства, които налагат по-нататъшно разследване, което не може да бъде завършено до 10 октомври.

Waymo се позовава на няколко части от доклада за дю дилиджънс, но тези доказателства са били редактирани и не могат да се видят от обществеността.

Говорител на Uber отказа да коментира темата.

Waymo заяви, че трябва да бъдат извършени допълнителни разпити, включително на Левандовски и бившия главен изпълнителен директор на Uber Травис Каланик, след като докладът и други файлове са били разкрити.

Случаят сблъсква две компании, които се борят за доминация на бързо развиващия се пазар за самоуправляващи се автомобили. Alphabet Inc понастоящем води дискусии с Lyft Inc за евентуална инвестиция, която би подкрепила втория по големина доставчик на автомобилен транспорт по поръчка в битката за пазарни дялове с конкурента му Uber.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още