IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WeWork продаде софтуерната компания Teem

Купувач за неназована сума е конкурентът на WeWork iOffice

09:19 | 13.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Teem&nbsp;</p>

Снимка: Teem 

Компанията за споделени офиси WeWork, която изпитва сериозни финансови затруднения след несполучливия си борсов дебют, е продала за неназована сума софтуерната фирма Teem, която предлага софтуер за управление на офиси, на конкурента си iOffice, предава TechCrunch.

Базираната в Хюстън компания за софтуер за управление на съоръжения е влязла в преговори с Teem, която създава софтуер за резервиране на заседателни зали, още преди години. Двете компании предлагаха някои интегрирани решения заедно, преди iOffice да бъде закупен от частната инвестиционна компания Waud Capital Partners през 2018 г., заяви изпълнителният директор на iOffice Марк Питърсън в интервю за Crunchbase News.

Teem беше придобита от WeWork през септември 2018 г. за 100 милиона долара, показват данни на Crunchbase. Това бе една от най-скъпите придобивки за стартъпа за годината, след като  WeWork купи и китайската компания за споделени офис пространства  NakedHub през април за 400 млн. долара.

След като Teem беше придобита, тези разговори са затихнали, каза Питърсън. Все пак Teem е останала в списъка на потенциалните покупки на Питърсън, след като той стана изпълнителен директор на iOffice през октомври 2018 г. - въпреки че това изглеждаше нереалистично, като се има предвид скорошното придобиване от страна на WeWork.

Но след като IPO-то на WeWork се провали през есента, стартъпът за недвижими имоти обяви планове за освобождаване на придобити компании, които не са част от основната дейност на WeWork. В този списък влизат Teem, Managed by Q и Meetup. iOffice веднага е проявила интерес към сделката и влиза в контакт с WeWork в рамките на часове, казва Питърсън.

iOffice улеснява използването на корпоративното офисно пространство, а неговият софтуер може да проследява заданията за заседания и как са разположени стаи и инструменти в дадена сграда. Това направи Teem атрактивна придобивка със своя софтуер за резервации, управление на посетителите и използване на пространството.

„Сливането на това, което Teem прави, с това, което iOffice вече има, наистина ще даде тласък на двете компании“, казва Питърсън.

Teem събра около 23 милиона долара финансиране, преди да бъде придобит от WeWork, а сред инвеститорите му са Greycroft и NGP Capital.

Около 85 служители на Teem ще бъдат част от придобиването, което ще доведе до нарастване на броя на служителите на iOffice на малко над 250 души, каза Питърсън. Офисът на Teem в щата Юта ще стане седалище за iOffice.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:36 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още