Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

YouTube намалява качеството на видеата си в Европа

Целта е да се намали трафикът на данни и да се предотврати срив на интернет мрежите

YouTube намалява качеството на видеата си в Европа

Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Видео платформата YouTube обяви, че ще намали качеството на стрийминга си в Европейския съюс (ЕС), за да предотврати проблеми с интернета на европейците, които работят от домовете си заради коронавируса, предава Ройтерс.

YouTube е втората компания след Netflix, която предприема действия, след като еврокомисарят за индустрията Тиери Бретон призова стрийминг платформите да свалят качеството на видеата си, за да се избегне претоварване на интернет. Видеата представляват значителна част от интернет трафика.

Решението беше взето, след като Бретон говори с главния изпълнителен директор на Alphabet Сундар Пичай и с главния изпълнителен директор на YouTube Сюзан Войчицки.

Компанията твърди, че до момента е имала само два пика на потреблението, но реши да действа, за да може стесът върху системата да е минимален.

Още по темата

„Ангажирани сме с временно прехвърляне на целия трафик в Съединените щати на стандартна дефиниция по подразбиране“, обяви компанията.

Говорител на YouTube коментира, че решението обхваща и Великобритания и за начало ще е за 30 дни, но е обект на преразглеждане.

„Приветствам инициативата, която предприе Google, за да опази гладкото функциониране на интернет по време на кризата с Covid-19”, обяви Бретон.

Европейските телекомуникационни доставчици, от Vodafone до Deutsche Telekom отчитат ръст на трафика на данни в последните дни, което принуди Бретон да призове за отслабване на трафика, за да се предотврати срив на интернет.

Във вторник тази седмица Netflix също заяви, че ще намали качеството на видеата си в Европа за 30 дни, с което ще свие трафика ѝ в европейските мрежи с около 25 на сто.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
Военни артефакти - първите продукти, продадени и купени през eBay у нас