IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

YouTube: T-Mobile намалява нарочно своя видео трафик

Онлайн платформата обвини оператора в предоставяне на видео с много ниско качество

11:35 | 23.12.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

YouTube заяви, че T-Mobile нарочно намалява своя видео трафик, което накара федералните регулатори в САЩ да разследват стратегията на оператора по отношение на видео стрийминга, пише Wall Street Journal.

Наскоро T-Mobile започна да предлага програма, която дава достъп до видео с по-ниско качество на изображението в замяна на отказ от свързаните с данните такси. YouTube и нейните партньори заявиха, че T-Mobile понижава значително качеството на видеото, което не е част от програмата, като сред засегнатите попадат различните услуги за онлайн видео.

“Намаляването на таксите за данни може да е добро за потребителите, но то не оправдава понижаването на качеството на всички видео услуги, особено без получаване на изричното съгласие на потребителя”, коментира говорителят на YouTube.

Правата за интернет неутралността на Федералната комисия по комуникациите, които влязоха в сила през февруари, са създадени, за да гарантират, че интернет доставчиците не извършват дискриминация на трафика от конкретни източници.

Blinge On, безплатната стрийминг програма на T-Mobile, вече притесни мнозина, които предупреждават, че услугата може да представлява опит за заобикаляне на правилата за интернет неутралността. T-Mobile твърди, че програмата съответства на всички нормативни изисквания, може да бъде изключена от потребителите и е отворена за всички доставчици на видео съдържание, които отговарят на нейните основни технически изисквания.

T-Mobile отказа да разгледа жалбите на YouTube. В изявление от 3 ноември третият най-голям мобилен оператор по брой абонати обяви, че неговите клиенти “обичат безплатната стрийминг услуга, която никога не влияе на основния им поток от данни” и “харесват както качеството на видеото, така и пълния контрол, който имат”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още