IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Износът на австралийско вино в Китай спадна с 12%

Причината е в политиката на китайското правителство за ограничаване посещенията на луксозни ресторанти и барове от държавните служители

10:09 | 22.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Последните данни за търговията с австралийско вино показват рязък спад от 12% на износа в Китай, което само допълва ясното отражение на политиката на строги икономии, наложена от правителството.

Винопроизводителите в Австралия предупредиха още миналата година, че забелязват забавяне на търсенето и то на един от най-важните пазари, свързани с растежа, пише Red Luxury.

След като се заговори все по-ясно за ограничаване на посещенията на луксозни ресторанти, барове и други скъпи места от страна на държавните служители, други международни компании за алкохолни напитки също бяха принудени да си поставят по-ниски цели в Китай.

Wine Australia заяви в сряда сутринта, че износът за страната е намалял с 12 на сто до 37 млн. литра годишно. Въпреки това има и добри новини. Износът на вино за азиатската държава е на стойност 217 млн. долара, което означава, че има скромно увеличение на стойността с 2%.

Положителни резултати се забелязват и от решението на сектора да започне да продава по-скъпи вина и да се отдалечи от евтините марки на пазара.

Средната стойност на износа на виното продължава да нараства с 1% до 2,59 долара за литър. Това се дължи главно на 6-процентното увеличение на средната стойност на бутилираното вино до 4,68 долара за литър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:20 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още