IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН ще запознае 20 ученици от страната с небанковия сектор в България

В рамките на три дни учениците ще се запознаят с капиталовия, застрахователния и пенсионноосигурителния пазар

16:22 | 03.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Комисията за финансов надзор (КФН) започва ХV-тото издание на образователната програма за ученици и учители “Небанковият финансов сектор в България”, организирана съвместно с фондация „Атанас Буров” и Министерството на образованието и науката (МОН), съобщи регулаторът.

Тази година участниците са 23-ма, от които 3-ма придружаващи учители и 20 ученици от средните училища с икономически и финансов профил в страната.

Следващите три дни учениците ще се запознаят с капиталовия, застрахователния и пенсионноосигурителния пазар, като всеки ден до обяд ще имат лекции по една от въпросните теми, а след обяд ще се запознаят „на място“ с бизнеса, като ще имат възможност за посетят Българската фондова борса, инвестиционен посредник, застрахователно и пенсионноосигурително дружество. 

Тази едноседмична програма за ученици е единствената по рода си в страната, която се организира вече 14 години и осигурява отлична възможност за кариерно ориентиране на младите хора и повишава финансовата им грамотност, което е стратегически приоритет на КФН. Увеличаването на знанията за небанковия финансов сектор в страната ще подпомогне професионалното развитие на учениците и е в основата на реализирането на все по-тясна връзка между образованието, институциите и бизнеса, посочиха от Комисията. 

На финала на 6 юли учениците ще получат удостоверения за успешно завършване на образователната програма „Небанковият финансов сектор в България” на официална церемония в гр. Банкя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:46 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още