IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАП раздава дронове на отличници по данъци

100 данъчни лектори ще посетят 150 училища в страната

11:39 | 14.04.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Националната агенция за приходите (НАП) продължава да образова ученици по темите „данъци” и „осигуровки”. Вече е започнала третата част от образователния проект на Агенцията „Влез в час с данъците“ с урок в столичното 133 СОУ "А.С.Пушкин" с участието на актьора Васил Василев – Зуека, съобщи приходната агенция. 

20 онлайн данъчни курса са основният акцент на кампанията. След края на всеки видео урок учениците, които са се регистрирали на www.vlezvchas.bg,  могат да тестват знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезават за 20 големи награди. 

В рамките на 10 месеца те ще имат възможност да спечелят дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Отличниците по данъци ще могат да спечелят портативно зарядно, слушалки или други по-дребни награди.

Във видео уроците на НАП по данъчни въпроси ще говорят шампионът по спортна гимнастика Йордан Йовчев, певицата Михаела Филева, журналистът Любен Дилов-син, волейболистът Валентин Братоев, певецът Ицо Хазарта.

По интересен начин те ще разкажат повече за видовете данъци в България, здравно и социално осигуряване, важността на касовата бележка, какво е държавен бюджет.

Инициативата е започнала през април и ще продължи до края на учебната година през 2017 г.

Във Facebook пък ще има коментари на българските известни лица, които отговарят на въпросите „Кога декларираме доходите си“, „Как се възстановяват здравноосигурителните ми права при завръщане в България“ и други полезни теми за младите.

Кампанията включва и срещи на 100 данъчни лектори с ученици на възраст между 14 и 18 години в 150 общообразователни училища в 28-те областни града на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още