IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нужно е по-тясно сътрудничество между държавата, бизнеса и университетите

Всяка година около 30% от стажантите остават на постоянна работа в компанията след приключване на стажа, според Атанас Райков от Виваком

10:03 | 19.03.14 г. 3
Нужно е по-тясно сътрудничество между държавата, бизнеса и университетите

„Нужно е по-тясно сътрудничество между държавата, бизнеса и университетите за това от какви кадри се нуждаят конкретнитe сектори“, каза в сутрешния блок на Bulgaria On Air Атанас Райков, мениджър “Мобилни продукти и услуги с добавена стойност” във Виваком.

Компанията е партньор на конференцията Образование и бизнес“, организирана от Bulgaria ON AIR и Investor.bg в партньорство с Bloomberg, която ще се проведе на 24 март. Събитието цели да очертае проблемите в средното и висшето образование в България и да потърси възможности за тяхното решение.

Според Райков ролята на държавата е ключова при определянето на образователната политика и подготовката на кадри, от които наистина има нужда. „Ние вярваме силно във взаимното сътрудничество между държавата, висшите учебни заведения и бизнеса. Това е дългосрочна инвестиция в развитието на младите хора в България. В този смисъл стажантските програми са изключително важни", коментира Райков.

"Вече обявихме старта на нашата стажантска кампания. Тя ще бъде най-голямата в страната до момента. Обявили сме 110 позиции за млади хора, които ще получат добра възможност да започнат кариерното си развитие“, обясни той и подчерта, че самият той е бил продукт на стажантска програма, когато преди 9 години е отишъл във Виваком.

„По време на стажа си младите хора получават както практически знания от едни от най-добрите професионалисти в различни области, така и възнаграждение за положения труд в компанията. Част от програмата им е и преминаването през специално създадени за тях обучения по бизнес поведение и презентационни умения. Организирането на екипни презентации им позволява да практикуват наученото и да бъдат оценени от професионална публика. За тях по традиция всяка година се организира и тийм билдинг, на който стажантите могат да разкрият лидерските си качества, уменията и съзтезателния си дух“, посочи още Райков.

Според него всяка година около 30% от стажантите остават на постоянна работа в компанията след приключване на стажа.

Конференцията „Образование и бизнес – на един език ли говорят теорията и практиката” се организира в партньорство с Виваком, Българска банка за развитие, Висшето училище по застраховане и финанси и VM Ware.

Регистрирайте се за участие в конференцията тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
"""""""""""""Част от програмата им е и преминаването през специално създадени за тях обучения по бизнес поведение и презентационни умения""""""""""""""""""""Ей това е нашето образование, слугинско!Кога демокрацията ще изпрати наши разработки в космоса?Да Ви имам критериите за образование, мишоци такива!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Държава?Че къде я видяхте тая държава!Ако имаше държава, щеше да има образование!Но понеже сме колония, няма как да има образование!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Stoqn_Trakiev
преди 10 години
Българският бизнес сега иска да пороби децата ни от малки. Нужно е да се омитаме от тази страна. Паразититете *** когато нямат гостоприемник.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още