IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проект свързва бизнеса с професионалното образование

Проектът F.A.S.T.E.S.T създава бизнес ориентирано мислене в учениците от профилираните гимназии и училища

11:42 | 05.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Проект, в който участва Българската търговско-промишлена палата, цели да създаде бизнес ориентирано мислене в учениците от профилираните гимназии и училища. Той е стартирал през ноември 2015 г. и е финансиран със средства от Европейския съюз.

Проектът F.A.S.T.E.S.T - Food and Agroindustrial Schools Toward Entrepreneurship by Storytelling & Digital Technology е резултат от тясното сътрудничество между десет организации и учебни заведения от пет европейски държави и цели да подобри образованието в сферата на агроиндустрията и професионалното обучение, съобщават от Палатата.

Проектът има за цел да ангажира успели предприемачи от сектора на агроиндустрията и да представи добри практики на младите обучаващи се. Формират се фокус групи от талантливи ученици и учители за осъществяване на контакт с бизнесмените. В интервюта, заснети на видео, предприемачите разказват за добрите практики в дейността си. Създават се и видео материали, които ще обединят опита на предприемачите и изучаваните агроспециалности.

Така учениците могат да избират различни интерактивни менюта за обучение по предприемачество и поддържане, развитие и управление на бизнес. Според бизнеса предаването на знания и опит ще изградят у младите мислене на „бъдещи предприемачи“. 

БТПП работи в сътрудничество с професионална гимназия по хранително-вкусови технологии „Проф. д-р Г. Павлов“. Досега Палатата е идентифицирала 4 успешни практики за успели предприемачи в агроиндустрията, а училището е организирало индивидуални срещи на ученици с предприемачи. Заснети са видео материали.

Интерактивните филми ще бъдат събрани в общодостъпна електронна платформа за публично ползване, до която ще имат достъп всички заинтересовани страни. В платформата ще има и отделна секция за контакт между предприемачи и ученици, осигуряваща възможност за откриване на нови работни места в сектора на хранително-вкусовата промишленост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още