Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

За начинаещи

Варненски студенти се заемат с проекти за по-естетична градска среда

Те чакат предложения от граждани за обновяване на конкретни места

Варненски студенти се заемат с проекти за по-естетична градска среда

Снимка: Pixabay

Студенти от Варненския свободен университет  ще създадат проекти за по-естетична градска среда, съобщи учебното заведение.

След огледи на районите „Приморски“, „Младост“  и „Владислав Варненчик“ те ще обсъдят с местната администрация част от потенциалните обекти на територията на съответния район. 

Още по темата

Бъдещите архитекти, строителни инженери и дизайнери ще работят заедно с Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Васил Левски“.

Целта е да бъдат разработени проекти за естетизация на градската среда, чиято реализация да започне в следващите три години.

На специално създадена Facebook страница гражданите също ще могат да подават сигнали и да дават предложения за обновяване и създаване на нови интелигентни градски пространства.

В края на месец май ще се проведе и международен архитектурен конкурс, свързан с реновирането на градската среда във Варна. В него ще вземат участие студенти от Русия, Румъния, Италия, Турция и България.

Инициативата ще постави началото на пилотен проект за реновиране на сгради – недвижимо културно наследство в централната градска част.

Заданието за конкурса ще бъде обявено в рамките на форум, посветен на недвижимото културно наследство и Националната стратегия за енергийна ефективност, който ще се проведе на 24 февруари 2017 г.

По статията работи: Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от За начинаещи
Kaufland България стартира безплатна онлайн академия за младежи