Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Застраховане и осигуряване

КФН подкрепи "Лятна бизнес академия за ученици", организирана от ВУЗФ

Експерти на Комисията запознаха участниците с небанковата финансова сфера и същността на застраховането

КФН подкрепи "Лятна бизнес академия за ученици", организирана от ВУЗФ

Снимка: ВУЗФ

Лятна бизнес академия за ученици от софийските гимназии, организирана от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), се проведе между 24 и 28 юни.

Експерти от Комисията за финансов надзор (КФН) се включиха като лектори в „Лятна бизнес академия за ученици 10,11 и 12 клас“ и запознаха учениците с небанковата финансова сфера и ролята на комисията за стабилността на застрахователния, пенсионноосигурителния и капиталовия пазар, съобщават от КФН. Най-голям интерес сред учениците предизвика темата „Защо трябва да се застраховаме? Или защо не е достатъчно „Да чукнеш на дърво“. Тя беше разработена интерактивно с възможност за участие на учениците, които разиграваха автомобилни казуси, дискутираха последиците и изказваха мнение кои застраховки какво покриват.

За участниците с най-близки отговори до верните бяха предвидени награди, а учениците се запознаха по интересен и забавен начин с видовете застраховки, основни понятия в застраховането и със същността на застраховането.

Всички лектори в академията споделяха от първо лице своя опит като успели хора от бизнеса, от научните среди или от регулаторния орган и запознаха учениците с различни възможности за бъдеща професионална реализация.

КФН традиционно си партнира с ВУЗФ, реализирайки един от основните си приоритети - защита на потребителите чрез финансово образование. ВУЗФ участва и в традиционното обучение за ученици от икономически и финансови гимназии от цяла България - “Небанковият финансов сектор в България”, което КФН провежда всяка година.

След презентациите на експертите на КФН и от бизнеса се организират посещения в университета, в Централния депозитар, Българската фондова борса, в инвестиционен посредник, застрахователно и пенсионно осигурителното дружество, където учениците се запознават с възможностите да продължат своето образование и на място виждат как работи бизнесът. Поредното издание на програмата предстои от 9 до 13 септември.

По статията работи: Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от