IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на казината в Макао поевтиняха след спад на приходите от хазарт

Причината за спада е решение на търговските партньори да намалят кредитите за високия клас играчи

18:00 | 23.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Цените на акциите на казината в Макао завършиха търговията в Хонконг със спад, след като Deutsche Bank заяви, че приходите от хазарт миналата седмица са се свили заради решението на търговските партньори на казината (които водят отделни личности или групи от хора в казината, получавайки комисиона за това) да намалят кредитите за високия клас играчи, пише Bloomberg.

През миналата седмица брутните приходи от хазарт се свиха с 19% до 493 млн. патака (62 млн. долара) дневно, или 18% под средното за тримесечието досега, коментира анализаторът на Deutsche Bank Карън Танг. Търговските партньори намалиха кредитирането след разкриването на нарушение от конкурент, който „е накарал други да оттеглят депозитите си от различни оператори“, пише Танг.

Акциите на MGM China Holdings отбелязаха 7,7% спад до 10,0 хонконгски долара за брой до приключването на търговията в Хонконг, а тези на Wynn Macau поевтиняха с 5,6%. Цената на акциите на Galaxy Entertainment спадна с 5 на сто, тази на книжата на SJM Holdings – с 5,8%, а акциите на Sands China загубиха 2,9% от цената си. Индексът Bloomberg Intelligence Macau Gaming Index се сви с повече от 5%, достигайки тригодишно дъно.

Посредниците в Макао водят в казината висок клас играчи от континенталната част на Китай и често им предоставят кредит за залагания. Тези играчи носят около две трети от приходите на града от хазарт.

Забавянето на китайската икономика и антикорупционната политика на страната накараха редица играчи да започнат да избягват казината в Макао. Анализаторите пък прогнозират, че приходите от хазарт ще се свият с 14 млрд. долара през 2015 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още