IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Богатството на милиардерите в САЩ е нараснало с 19% по време на пандемията

Джеф Безос е успял да увеличи състоянието си с около 36,2 млрд. долара, докато това на Марк Зукърбърг е нараснало с около 30,1 млрд. долара

20:51 | 04.06.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Общото богатство на американските милиардери, в това число основателя на Amazon.com Джеф Безос и изпълнителния директор на Facebook Inc Марк Зукърбърг, се е повишило с 19%, или с над половин трилион долара, откакто пандемията от COVID-19 връхлетя САЩ, сочат данни на Института за политически изследвания (IPS). 

По време на 11-те седмици от 18 март, когато Вашингтон започна да налага ограничителни мерки, богатството на най-богатите американци е нараснало с 565 млрд. долара, като в същото време 42,6 млн. граждани на САЩ подават заявления за обезщетение при безработица, съобщава Ройтерс.

„Тази статистика ни напомня, че оставаме по-разделени икономически и расово, в сравнение с предишни десетилетия“, споделя Чък Колинс, съавтор на доклада.

През въпросните 11 седмици Джеф Безос е успял да увеличи богатството си с около 36,2 млрд. долара, докато състоянието на Зукърбърг е набъбнало с около 30,1 млрд. долара. Нетното богатство на изпълнителния директор на Tesla Inc Илон Мъск също е нараснало с 14,1 млрд. долара.

Само през изминалата седмица богатството на американските милиардери се е повишило със 79 млрд. долара, сочат данни от доклада.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 0
дядя Вова
преди 3 години
Богатството на милиардерите в САЩ е нараснало с 19% по време на пандемията.Виновникът за нещо гадно винаги се търси по старата латинска формула:кой има полза?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още