Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Zoom

Броят на милионерите в Германия расте силно

5,2 милиона души са станали милионери през 2020 г., най-много от тях - в САЩ

Броят на милионерите в Германия расте силно

Снимка: Sharon McCutcheonUnsplash

Броят на милионерите в долари по целия свят продължава да расте в годината на коронакризата, става ясно от анализ на Credit Suisse. Според швейцарската банка клубът на богатите отчита най-голям ръст в САЩ, а на второ място е Германия.

Още по темата

Според анализа (Global Wealth Report), който Credit Suisse представя ежегодно от 2010 г. насам, в края на миналата година в света е имало почти 56,1 млн. милионери. Това е с около 5,2 млн. повече в сравнение с 2019 г.

Най-много от тях живеят в САЩ (близо 22 милиона при ръст от 1,73 милиона). Следват Китай (около 5,3 милиона - плюс 257 хил.) и Япония (около 3,7 милиона - плюс 390 хил.). Според това идва Германия с почти 2,95 милиона милионери и по този начин - със 633 хил. повече в сравнение с оценката година по-рано.

Общо глобалните активи са се увеличили с 28,7 трилиона долара до 418,3 трилиона долара за една година. Според анализа в края на 2020 година хората в Германия са имали общи активи в размер на 18,3 трилиона долара спрямо 14,8 трлн. през 2019 г.

„На фона на ограниченото потребление спестяванията на домакинствата са нараснали рязко, което е увеличило финансовото богатство на домакинствата и е намалило дълговете им", казва Нанет Хехлер-Файдхербе, ръководител на отдел "Икономика и изследвания" в Credit Suisse „Намаляването на лихвените проценти от централните банки вероятно ще има най-голямо въздействие. Това е една от основните причини за покачването на цените на акциите и цените на жилищата, които от своя страна се включват директно в изчисленията на активите“.За разлика от други проучвания на богатствата, като на германската централна банка (Deutsche Bundesbank), при които се вземат предвид пари, банкови депозити, ценни книжа и обезпечения при застраховки, Credit Suisse взема предвид и недвижимите имоти при изчисленията си.

Авторите на изследването от Credit Suisse очакват, че броят на милионерите в долари по света ще продължи да расте по-бързо от средното богатство през следващите години, тъй като акциите, както и къщите и апартаментите, ще увеличават силно стойността си.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Десислава Попова
Още по темата: Zoom милионери Credit Suisse

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Zoom
Европейският футболен пазар се сви с 13% заради коронавируса