IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Частичен и автоматичен Cash Out - какви са разликите

Самата функция позволява залогът да бъде прекратен и уреден с различна печалба от вече посочената

11:50 | 14.04.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;betenemy.com</em></p>

Снимка: betenemy.com

Правенето на спортни прогнози е забавление, което започна да доминира онлайн пространството. Букмейкъри като Bet365 могат да се похвалят с изключително добра онлайн платформа, както  и покритие на сериозно количество спортни дисциплини. Едно от основните изисквания за феновете винаги е било насочено към разнообразието на турнири, първенства и дербита, но с въвеждането на различни функции за редуциране на риска.

Точно такава е и популярната кеш-аут – позната още като ранно изтегляне на залог. Нейното въвеждане се случи в последното десетилетие и от тогава е синоним за качество на всеки един букмейкър. Какво обаче представлява и как точно трябва да се използва, за да може клиентът не само да редуцира своя риск, но и да се наслади на една много по-качествена игра. 

Случвало се е на всеки един клиент да не успее да предскаже правилно събитията на терена, спортът е напълно неутрална среда, в която изненадите дебнат във всяка една минута. За да няма разочарование и да не остане клиентът с горчив вкус от забавлението си, повечето оператори въвеждат опцията за ранно изтегляне на залог. Употребата му изисква от клиента да следи по всяко време своя електронен фиш в реално време и да наблюдава промяната на коефициента и евентуалната печалба, при активирането на кеш-аут. 

Самата функция позволява залогът да бъде прекратен и уреден с различна печалба от вече посочената, а в зависимост от развитието на срещата, да изтегли залога си срещу минимална загуба, която по-често се нарича такса за обслужване, отколкото загуба. По този начин играта може да бъде по-забавна и вълнуваща, отколкото носеща загуби или негативи. Логично е, че когато срещата не е приключила, коефициентът ще се различава. Точно по тази причина някои брандове оставят възможност за следене на залозите в реално време и през мобилно приложение или мобилна версия. 

Употребата на кеш аут е направена така, че няма ограничения колко пъти да се използва, разбира се, някои оператори не позволяват да се активира за по-специални прогнози, но в голяма част от времето си, изтеглянето и лимитирането на загуби е позволено. И след като говорим за следене на фиша с прогнози, какво точно представлява частичния и автоматичния кеш-аут? 

Нека започнем с идеята, че в някои отношения може да не сме сигурни какъв ще е изходът на срещата. На този етап даденият оператор посочва каква би била печалбата или редуцирането на риска при активиране на функцията. Обикновено обаче имаме и още една възможност, която се нарича частичен кеш-аут. Името ѝ трябва да обясня много сериозно какво е изискването и какво точно ни предоставя. В определен момент можем да изтеглим половината от нашия залог и след това да оставим другата половина да продължи да играе. Букмейкърът автоматично ще преизчисли крайната печалба, но ако в този момент залогът се изпълнява по прогноза, клиентът може дори да инкасира някаква печалба. Останалата част продължава да играе. 

След като обаче знаем, че все повече фенове често са натоварени и не винаги могат да открият възможност да следят всички срещи, то шансовете да се възползват от тази опция се редуцират. Не винаги обаче, реномираните брандове имат опцията за автоматичен кеш-аут. Идеята в този случай е, че имаме достъп до настройка за печалба или евентуално за спад на такава до определена граница. Тоест спокойно можем да кажем на букмейкъра, че играем за конкретна стойност и когато тя се достигне или надвиши, кеш-аут ще се активира автоматично и ще уреди залога. Това също е една добра възможност, с която можем да бъдем спокойни  за направените прогнози. 

И макар нито един букмейкър да не предоставя сигурни печалби или гаранция за такива. Можем да открием, че кеш-аут помага значително за отговорната игра и правенето на разумни залози. Преди всичко те трябва да са забавление, а не преследване на печалби. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:44 | 10.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Style виж още

Коментари

Финанси виж още