IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ед Шийрън е генерирал най-високи приходи от концерти за 2018 г.

Той е успял да изпревари Тейлър Суифт, Бионсе и Джей-Зи

14:26 | 19.12.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Тейлър Суифт имаше особено успешна година по отношение на турнетата. През 2018 г. тя е събрала 345 млн. долара от продажбата на билети за нейните концерти, сочи проучване на Pollstar, но въпреки това Ед Шийрън е успял да я надвие, пише Quartz.

Британският певец е генерирал 432 млн. долара, изпреварвайки лесно рекорда за най-високи приходи от концерти за календарна година, който беше поставен миналата година от U2 с техните 316 млн. долара бруто.

Със сумата от 254 млн. долара Бионсе и съпругът ѝ Джей-Зи се нареждат на трето място.

Данните на Pollstar са събрани между 23 ноември 2017 г. и 21 ноември 2018 г. и не са коригирани спрямо инфлацията.

В ерата на все по-пищните концерти Шийрън е известен със своя по-интимен подход. Изпълнителят на хита “Shape of You” свири по стадиони само с акустична китара, микрофон и малко оборудване, без други музиканти и сложни осветителни решения.

Въпреки че Шийрън е генерирал повече приходи от концерти през 2018 г., Тейлър Суифт е изкарала повече средства от концерт - 9,6 млн. долара от шоу, в сравнение с неговите 8,2 млн. Тя обаче е имала по-малко участия в рамките на разгледания период.

Шийрън е имал 94 концерта по света, близо два пъти повече от 53-та на Суифт.

Сред десетте най-печеливши изпълнители средната цена на билет за шоу на Шийрън е най-ниска - 89 долара, което е под тези на групи като Eagles и Rolling Stones, които са били на по-кратки турнета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още