IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Единият от лидерите на Zalando се оттегля в името на кариерата на съпругата си

По думите му е време нейните амбиции да станат приоритет в семейството

13:40 | 07.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Единият от главните изпълнителни директори на най-големия европейски уебсайт за мода и лайфстайл планира да е оттегли през следващата година. По думите му той и съпругата му са се разбрали, че е време нейните професионални амбиции да се превърнат в приоритет, пише CNBC.

Рубин Ритер, който работи като съзипълнителен директор в Zalando от 2010 г., в неделя заяви, че възнамерява да напусне поста си при следващата годишна генерална среща през май 2021 г.

„Решението ми е резултат на много месеци внимателно обмисляне. След над 11 невероятни години, в които Zalando беше мой приоритет, смятам, че е време да дам нова посока на живота си“, посочва Ритер в изявление.

„Искам да посветя повече време на моето разрастващо се семейство. Съпругата ми и аз се разбрахме, че през следващите години нейните професионални амбиции трябва да бъдат приоритет“, допълва той.

Ритер твърди, че планира да напусне, за да преследва „нови интереси отвъд Zalando”. Той ще прекрати сегашния си договор, чийто срок е до ноември 2023 г.

Робърт Генц и Дейвид Шнайдер ще продължат да управляват Zalando като съизпълнителни директори след напускането на Ритер.

Тримата ръководеха компанията от 2010 г. По това време базираният в Берлин стартъп стана водеща онлайн платформа за мода и лайфстайл с 35 млн. активни клиенти на 17 пазара.

Zalando записа 1,85 млрд. евро (2,24 млрд. долара) приходи през третото тримесечие и повиши годишната си прогноза благодарение на значителния растеж на бизнеса си.

От началото на годината цената на акциите на Zalando е нараснала с повече от 74%.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още