IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фестивалът за "богати деца", който се провали с гръм и трясък

Fyre Festival се превърна в "пълна катастрофа", а организаторите му са изправени пред съдебно дело за 100 млн. долара

15:56 | 02.05.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Организаторите на провалилия се с гръм и трясък фестивал за „богати деца“ Fyre Festival са изправени пред съдебно дело за 100 млн. долара, заведено от един от посетителите на събитието, пише BBC.

Фестивалът беше отменен след като в социалните мрежи се появиха доказателства за ужасните условия, свързани с организацията, а музикантите, които трябваше да участват, се отказаха.

Организаторите - американският рапър Ja Rule, чието истинско име е Джефри Аткинс, и неговият бизнес партньор Били Макфарланд, са съдени за измама, подвеждащо представяне и нарушаване на договора.

Двамата се извиниха и предложиха възстановяване на средствата, заплатени от всички посетители.

Игрите на глада“

Даниел Юнг, който е завел делото, използва услугите на известния адвокат на знаменитости Марк Джерагос, като обвинява организаторите в „огромен провал в подготовката“.

"Липсата на достатъчно храна, вода, подслон и медицински грижи създадоха ситуацията на паника сред посетителите - блокирани на далечен остров без основни провизии, а това беше по-близо до „Игрите на глада“ или „Повелителят на мухите“, отколкото до Coachella”, посочва мъжът в съдебния си иск.

По думите му Fyre Festival е бил „нищо друго, освен бърза измама с цел забогатяване от самото начало“, допълва той.

В писмо, публикувано на уебсайта на събитието през уикенда, организаторите твърдят, че „екипът е бил претоварен“. „Те просто не бяха готови за това, което се случи след това, нито колко голямо може да бъде“.

Ja Rule публикува в социалните мрежи, че е бил „с разбито сърце“ и настоява, че събитието не е било измама.

"Искрено се извинявам и вината не е моя... но аз поемам отговорността“, написа той в Twitter.

"Пълна катастрофа“

Fyre Festival се рекламираше като музикално преживяване, каквото човек може да има „веднъж в живота“. Плановете включваха къщи за настаняване на плажа и гурме кухня.

Билетите за събитието на Бахамите бяха с начална цена от 1200 долара до над 100 хил. долара. Очакваше се, че фестивалът ще събере до 7000 души.

Рекламната кампания стартира в Instagram с видео, което включваше моделите Бела Хадид, Хейли Болдуин и Емили Ратайковски, които плават с луксозна яхта.

Вместо това посетителите получиха нещо, което окачествиха като „пълна катастрофа“, след като мнозина останаха за часове без храна, вода и подслон.

В съдебния иск се посочва, че багажът е бил „безцеремонно хвърлян от камионите, с които е бил превозван“ и е бил оставян безразборно навсякъде.

Обвинението сочи още, че организаторите на фестивала са предупредили музикантите и звездите да не посещават фестивала, но са „отказали да предупредят посетителите за опасните условия, които ги очакват на острова“.

Групата Blink-182, която трябваше да бъде хедлайнър, се отказа от участие. Сред другите звезди, които трябваше да се представят, бяха Major Lazer, Skepta и Disclosure. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 15 rate down comment 0
Jay Gould
преди 6 години
За фестивала, преди да катастрофира, имаше супер ласкави отзиви в медиите, а журналистите си бяха съдрали задниците, да обясняват какво невероятно преживяване ще бъде :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още