IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Филмовият небосвод през 2020 г. ще бъде осеян с продукции на Disney

На екран ще излязат 23 продукции на компанията, като сред тях ще има както познатите анимации, така и филми на ужасите и трилъри

16:39 | 17.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Disney изпраща изключително успешна година и се готви да посрещне друга, не по-малко вълнуваща, през която на екран ще излязат 23 продукции на компанията, пише в. „Дейли стар", цитиран от БТА.

През 2019 г. Disney придоби Fox, поемайки контрола над интересни проекти и франчайзи, припомня изданието.
През 2020 г. феновете могат да очакват вълнуващи анимации като „Напред" (Onward) на студио Pixar, игралната версия на „Мулан", оригинални продукции като „Круиз в джунглата" с Дуейн Джонсън и Емили Блънт.

Disney притежава и Marvel, чийто самостоятелен филм за приключенията на Черната вдовица ще тръгне по кината през май.

Изданието предлага поглед към филмите, с които компания Disney ще зарадва почитателите си през 2020 г.

През първия месец от новата година на екран ще излязат научнофантастичният филм „Под вода" с Кристен Стюарт и „Личната история на Дейвид Копърфийлд" – филм по класиката на Дикенс с Дев Пател в главната роля. Във филма зрителите ще видят също Тилда Суинтън, Питър Капалди и Хю Лори.

Февруари ще зарадва феновете на Disney с адаптация на приключенския роман „Дивото зове" на Джек Лондон с Харисън Форд в главната роля.

Анимацията „Напред" на студио Pixar, разказваща историята на двама братя тийнейджъри, които потеглят на пътешествие в търсене на място по света, където все още съществува магия, ще излезе на екран на 6 март. В края на месеца - на 27 март, по кината ще излезе игралната версия на хитовата анимация „Мулан" от 1998 г. В образа на главната героиня се превъплъщава актрисата Лю Ифей. Във филма зрителите ще видят и майсторите на бойните изкуства Дони Йен, Джет Ли, Джейсън Скот Лий.

През април феновете ще могат да проследят приключенията на „Новите мутанти" в поредния филм на Marvel за приключенията на Х-Мен.

На 20 април ще излезе хорърът „Еленови рога" (Antlers) с Кери Ръсел, Джеси Племънс и Джеръми Т. Томас. Филмът проследява историята на учителка от малък град в Орегон и нейния брат - местния шериф. Двамата откриват, че млад ученик пази опасна тайна с ужасяващи последствия.

Самостоятелният филм на Marvel за Черната вдовица със Скарлет Йохансон в главната роля ще тръгне по кината на 1 май.
На 15 май на екран ще излезе „Жената на прозореца" - адаптация по едноименния бестселър. В образа на главната героиня Ана Фокс - психоложка, страдаща от агорафобия, която й пречи да напуска дома си, зрителите ще видят актрисата Ейми Адамс. Актьорският състав включва също Джулиан Мур, Гари Олдман, Антъни Маки.
Две седмици по-късно на екран ще излезе "Тайната на Артемис Фоул".

През юни по кината ще тръгне анимацията „За душата" (Soul), проследяваща приключенията на Джо Гарднър - първия чернокож главен герой в продукция на Pixar.

От 3 юли феновете на Disney ще могат да гледат по кината филма „Свободен играч" - разказ за банков служител, който открива, че е герой в друга вселена. Главната роля е поверена на Райън Рейнолдс.

През август на екран ще излязат две продукции на Disney - хорърът The Empty Man и фентъзи драмата „Единственият Айвън" (The One and Only Ivan) за горила, обитаваща клетка в търговски център, която прави опит да избяга с помощта на слон.

Почитателите на „Kingsman: Тайните служби" и „Kingsman: Златният кръг" ще могат от 18 септември да гледат по кината хронологично предшестващия ги филм „King's Man: Първа мисия".

През октомври Кенет Брана ще се завърне като прочутия детектив Еркюл Поаро в следващия си режисьорски прочит на произведение на Агата Кристи - „Смърт на Нил", след като през 2017 г. излезе филмът му „Убийство в Ориент експрес".

На 23 октомври ще излезе екранната адаптация на мюзикъла „Всички говорят за Джейми" за тийнейджър, който иска да бъде драг кралица.

„Вечните" - новият филм от вселената на Marvel, разказващ историята на група безсмъртни същества, създадени от космически богове, ще тръгне по кината на 6 ноември. Актьорският състав включва Салма Хайек и Анджелина Джоли.

Седмица по-късно на екран ще излезе „Дълбока вода" - екранна адаптация по едноименния еротичен трилър от 1957 г. на Патриша Хайсмит.

На 25 ноември по кината ще тръгне анимацията „Рая и последният дракон". Централните персонажи се озвучават от Каси Стийл и Аукуафина.

Режисираният от Стивън Спилбърг римейк на бродуейския мюзикъл „Уестсайдска история" и едноименния филм от 1961 г. ще излезе на екран на 18 декември. В главните роли зрителите ще видят Ансел Елгорт и Рейчъл Зиглър.

Възможно е на Коледа догодина Disney да пусне филма "Последният дуел", въпреки че посочената дата за излизането му е 8 януари 2021 г. Режисьор на продукцията, проследяваща последния официален дуел във Франция, е Ридли Скот. Актьорският състав включва Бен Афлек, Мат Деймън, Адам Драйвър, Джоди Комър.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още