Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Zoom

Германската Tom Tailor отхвърля офертата за придобиване на китайската Fosun

Fosun възнамерява да придобие модната марка при оценка от почти 100 млн. евро.

Германската Tom Tailor отхвърля офертата за придобиване на китайската Fosun

Снимка: Tom Tailor

Изпадналата в криза германска модна верига от Хамбург Tom Tailor не иска да бъде евтино купена от китайския си основен акционер Fosun. Но не е напълно срещу подобно придобиване. От стратегическа гледна точка предложението за поглъщане на Fosun трябва да бъде приветствано, поясняват управителният и надзорният съвет на компанията от Хамбург, цитирани от DPA.

Още по темата

Офертата от 2,31 евро на акция обаче е „финансово неподходяща". Тя не отразява истинската стойност на Том Тилор, заяви финансовият директор Томас Дресендьорфер. Първоначално Fosun предлагаше само 2,26 евро на акция.

Ясна препоръка за или против настоящото предложение обаче Бордът избягва да даде и оставя с „така нареченото неутрално становище“. Така например предложението на Fosun може да бъде добра възможност за рисковите и краткосрочните акционери, казва Дресендьорфер. В средносрочен и дългосрочен план той оценява ситуацията по различен начин. Ако продажбата на дъщерното дружество Bonita успее, както е планирано, а преговорите с банките са успешни, има ясен потенциал за положително ценово развитие, твърди той.

В момента Fosun възнамерява да придобие Tom Tailor при оценка от почти 100 млн. евро. Китайците участват в хамбургската компания от 2014 г. насам.

За много акционери на Tom Tailor офертата за поглъщане от Fosun може да има горчив послевкус. През последните няколко месеца акциите на германската компания загубиха значителна стойност. Преди малко повече от година акциите на Tom Tailor се търгуваха на нива от малко под 12,00 евро.

В България германската компания има няколко магазина – включително в The Mall и Serdika Center в София, в Mall of Plovdiv (Пловдив), Mall Stara Zagora (Стара Загора) и Grand Mall Varna (Варна).

Fosun е частен индустриален и търговски конгломерат със седалище в Хонконг. Компанията вече инвестира няколко пъти в текстилната индустрия в Европа и придоби по-голямата част от австрийския текстилен производител Wolford през миналата година.

 

 

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Zoom
Xilinat и мисията ѝ да подслади живота здравословно