IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Isis - компанията, която беше принудена да смени името си

Фирмата се ребрандира заради съвпадение между името ѝ и абревиатурата на "Ислямска държава"

08:41 | 23.07.15 г.
Isis - компанията, която беше принудена да смени името си

Isis Financial Services е малка компания от Нова Зеландия. ISIS (“Ислямска държава”) е терористична групировка, завладяла големи части от Сирия и Ирак. Виждате проблема, който засяга Лиса Хотън, която основава компанията за събиране на задължения. След месеци чудене и след няколко смъртни заплахи, тя решава да промени името на компанията.

Сега тя носи името Bay Debt Services, пише CNN.

“Заклех се, че няма да го променя, но получих няколко съобщения”, коментира Хотън. “Хората ме заплашваха, казвайки, че главата ми ще бъде отрязана”.

Хотън създава Isis Financial Services през 2004 г., избирайки име в чест на Египет.

“Толкова се интересувах от египетската история, нрави и обичаи”, посочва тя. “Богинята Изида (на английски Isis) е свъзвана с всичко добро: любов, брак и здраве. Не с това, с което името се слави днес. Оставих богинята Изида в логото на компанията”.

Хотън посочва, че името Isis ѝ е струвало бизнеса през последните няколко месеца. Дори някои лоялни клиенти са ѝ предложили да заложи на нов бранд.

Това е проблем, с който се сблъскват стотици компании по целия свят. Isis, услуга, представляваща мобилен портфейл, беше основана от AT&T, Verizon и T-Mobile. Но смени името си миналата година, за да избегне объркването.

“Въпреки това съвпадение, ние нямаме интерес да споделяме едно име с група, чието наименование се превърна в синоним на насилие”, посочиха от мобилната компания.

Един от водещите световни центрове за физика и научни изследвания се намира във Великобритания и също носи името Isis. Той все още не е обявил ребрандирането си.

Хотън твърди, че е била подкрепена от приятелите си за смяната на името и е получила позитивни отзиви във Facebook за този ход. Затова очаква с нетърпение новия старт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още