IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Киноманите са в очакване на по-добри филми през 2017 г.

Боксофис класацията в Северна Америка все пак ще отбележи рекордна година по приходи

11:12 | 01.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Въпреки че премина през доста трудности, боксофисът на Холивуд и през 2016 г. отбеляза рекордна година по приходи, коментира MarketWatch.

На фона на провалите, разочарованията, блокбъстърите и изненадите със скромен бюджет месният боксофис все пак събра 11,06 млрд. долара от продажбата на билети към 26 декември, като очакванията са до края на 2016 г. да постигне 11,3 млрд. долара, сочат данни на comScore. Това ще бъде ръст от 1,5% спрямо сумата от 11,14 млрд. долара през миналата година – или предишния постигнат рекорд.

„2016 г. бе година, през която публиките и критиците възприемаха филмите по различен начин, особено през лятото“, казва медийният анализатор на comScore Пол Дергарабедиан.

Боксофисът се радваше на редица върхове и преодоля множество спадове тази година. Индустрията отговори на удара със серия от продължения, нови версии и нови опити за франчайз, които бяха счетени за банални.

Процъфтяващият боксофис в Китай, който се очаква да задмине американския като номер 1 през 2017 г., премина през свой собствен срив.

2016 г. вече отмина, а всички погледи днес са вперени в холивудските ленти за 2017 г., които според някои анализатори и експерти в индустрията ще бъдат по-впечатляващи от гледна точка на потенциала за печалба, отколкото предложените през тази година.

„Насочваме се към 2017 г., в която за мен явно има чудовищни кандидати“, казва Дергарабедиан.

Проблемът е, че никой не е виждал филмите, чиито премиери се подготвят за 2017 г., с изключение на няколко избрани лица. И никак не е сигурно как те ще бъдат приети.

Разглеждайки тенденциите от предишните години обаче – боксофис приходите са на приливи и отливи всяка година, и анализирайки трейлърите на някои от най-очакваните и обсъжданите филми, според Дергарабедиан усещането за 2017 г. е като за 2015 г. Предстоящите филми имат потенциала да предложат качествено изкуство и да разкажат истории с такива средства и маркетинг, че наистина да отбележат сериозни печалби.

Най-очакваният филм за годината е „Междузвездни войни: Епизод VIII” на Walt Disney. Филмът трябва да продължи историята на „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ и да спечели приходи, близки до лентата от 2015 г. - 936,7 млн. долара в Северна Америка и 2,1 млрд. долара в цял свят. Последният филм на Disney от серията „Междузвездни войни“ - „Rogue One”, е спечелил 573,8 млн. долара в цял свят от премиерата си на 16 декември.

А ето и част от най-очакваните филми за 2017 г. и датата на тяхната премиера:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още