Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Zoom

Китайският Starbucks поглежда към IPO?

Luckin Coffee, която наскоро бе оценена на 2,2 млрд. долара, възнамерява да направи борсов дебют в САЩ след второто тримесечие, твърди Bloomberg

Китайският Starbucks поглежда към IPO?

Luckin Coffee, амбициозният китайски стартъп, който открива хиляди обекти, за да се конкурира с американския Starbucks Corp., започва подготовката за първично публично предлагане в САЩ, с което би могъл да набере около 300 млн. долара, предава Bloomberg.

Още по темата

Компанията работи с Credit Suisse Group AG по сделката, която може да се осъществи веднага след второто тримесечие, твърдят източници на агенцията. На по-късен етап Luckin би могъл да добави допълнителни банки като консултанти, поясняват запознатите с плановете източници, които са поискали да не бъдат идентифицирани, тъй като информацията не е публична.

Luckin харчи сериозни средства, за да открие 2500 допълнителни обекта през тази година, след като през 2018 г. - първата година от дейността си, компанията отвори около 2000 обекта. Всичко това, логично, оказва натиск върху Starbucks, а надпреварата между двамата направи Китай най-бързо развиващият се пазар и вторият по големина сред над 50-те страни, в които оперира Starbucks. 

Китайската фирма се надява, че фокусът ѝ върху удобството и достъпността ще привлече градските офис работници, които не се нуждаят от големите пространства, предлагани от Starbucks. Тя също така приоритизира доставките и сключи партньорство в тази насока с интернет гиганта Tencent Holdings Ltd.

Luckin привлече финансиране от редица инвеститори, включително от Сингапурския суверенен фонд GIC Pte и наскоро бе оценена на 2,2 млрд. долара. Плановете за първичното публично предлагане са на ранен етап и подробностите по сделката могат да се променят, казват източници.

Представители на Luckin и Credit Suisse отказват да коментират темата. 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Zoom
Шампионско Ferrari на Лауда ще мине под чукчето