Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Zoom

Кризата ще навреди силно на Remy Cointreau през първото полугодие

Въпреки това френският производител на луксозни спиртни напитки очаква силно възстановяване през втората половина на годината

Кризата ще навреди силно на Remy Cointreau през първото полугодие

Конякът Remy Martin е един от основните продукти на производителя. Снимка: Balint Porneczi/Bloomberg

Френският производител на луксозни спиртни напитки Remy Cointreau прогнозира, че текущата оперативна печалба ще спадне с 45-50% през първата половина на финансовата 2020/21 година поради причинената от коронавируса криза, въпреки че очаква силно възстановяване през втората половина на годината.

Производителят на коняка Remy Martin заяви също, че по-благоприятните тенденции в потреблението на спиртни напитки в Съединените щати през последните седмици са го накарали да подобри прогнозите си в тази област. Сега Remy прогнозира спад в продажбите през първото тримесечие от около 45% - подобрение в сравнение с предишното очакване за спад в диапазона между 50-55%, предава Ройтерс.

Още по темата

Remy даде прогнозите си, докато новоназначеният ръководител Ерик Вала обеща да продължи усилията на групата към налагане на по-високи цени, за да повиши маржовете на печалба, като постави нови средносрочни финансови цели.

Фискалната 2020/21 година на производителя започна на 1 април.

Remy също така съобщи в четвъртък, че отчита годишен спад от 22% на текущата оперативна печалба за фискалната 2019/20 година, която приключи на 31 март, отразявайки по-слабите продажби и по-високите разходи.

Оперативната печалба достигна 215,1 млн. евро (241,26 млн. долара). Това беше малко над консенсусната  прогноза на анализаторите за печалба от 209,2 милиона евро.


 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Zoom
Тазгодишният летен блокбъстър - южнокорейски зомби филм