Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Zoom

Лидерите на Walt Disney ще получат по-малки възнаграждения

Боб Айгър се отказва от заплатата си в момент, в който компанията се сблъсква с проблеми

Лидерите на Walt Disney ще получат по-малки възнаграждения

Боб Айгър с Мики Маус. Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Изпълнителният председател на Disney Боб Айгър ще се откаже от заплатата си, а новият главен изпълнителен директор Боб Чапек ще намали с 50% своята заради влиянието на пандемията на коронавируса, сочи вътрешен имейл на компанията, разгледан от CNBC.

И други директори на Disney ще получат по-малки възнаграждения, посочва Чапек в имейла. Служителите на ниво вицепрезидент ще получат с 20% по-малко. При старши вицепрезидентите намалението ще е с 25%, а при изпълнителните вицепрезиденти – с 30%.

Айгър отдавна е сред най-добре платените директори в развлекателната и медийната индустрия. През 2019 г. бившият главен изпълнителен директор на Disney спечели 47,5 млн. долара, под сумата от 65,6 млн. долара за фискалната 2018 г.

Основната заплата на Чапек е 2,5 млн. долара, сочи споразумението му за поемане на новата роля, в която наследява поста на Айгър. Освен това получава допълнително за постигнати цели, в това число 7,5 млн. долара годишен бонус за изпълнени таргети, както и 15 млрд. долара субсидия на база на собствените му акции. Не е ясно коя част от средствата ще бъде намалена с 50%.

Още по темата

По-рано този месец инвеститорите в Disney заявиха, че пандемията е засегнала толкова много от бизнес сегментите ѝ, ето защо е прекалено трудно да прогнозира бъдещото си представяне.

Disney вече трябваше да отложи един от филмите от второто си тримесечие – „Мулан“, както и почти всички премиери за третото си фискално тримесечие, тъй като кината в Съединените щати затвориха врати. Фискалната година на Disney не съвпада с календарната, така че второто тримесечие е от януари до март, а третото е от април до юни.

Disney не е само студио. Тя има и други части от бизнеса, които също понесоха удар от епидемията. В сегмента с парковете, преживяванията и продуктите, който включва тематичните паркове, хотели, круизни линии и потребителски продукти, щетите също ще са големи.

Тематичните паркове на Disney по света са затворени за неопределен период от време, откакто големите събирания на хора бяха ограничени в редица страни.

Не е ясно как затварянето на двата парка в Калифорния ще повлияе на отварянето на новата част Avengers Campus в California Adventure. Очакваше се тя да отвори врати през юли. Не е известно дали работниците са успели да продължат работа по проекта.

Освен това телевизионният бизнес на Disney спря продукции, а спортните лиги отменят сезоните си, което означава, че каналът ESPN е останал без традиционното си съдържание.

Лъч светлина обаче е новата стрийминг услуга Disney+, която беше пусната в САЩ и в няколко други държави през ноември. Платформата е пълна с ново съдържание, но най-привлекателната ѝ част е огромната библиотека със съдържание на Disney, натрупано през годините.

Тъй като все повече хора са принудени да останат по домовете си заради коронавируса, Disney се радва на скок на броя на абонаментите за видео платформата. През февруари тя обяви, че има 26,5 млн. плащащи абонати на Disney+.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Zoom
Стриймингът на живо е най-голямата надежда на музикалната индустрия