Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Zoom

Малко европейци искат да се върнат в офиса от 9 до 17 ч.

Над 50% от участниците в проучване казват, че у дома са много по-продуктивни

Малко европейци искат да се върнат в офиса от 9 до 17 ч.

Снимка: Pixabay

Само 14% от европейските служители искат да се завърнат в офиса от 9 до 17 ч., а повече от половината твърдят, че са станали по-продуктивни в резултат на работата от вкъщи, която преживя бум по време на блокадите и ограниченията заради Covid-19, сочи проучване, цитирано от Ройтерс.

Но „хибридната работа“ – микс от работа от вкъщи и такава в офиса – си има своите негативи. Повече от една четвърт от респондентите имат чувството, че работят непрестанно или през нощта, допълва проучването, поръчано от Samsung Electronics и направено от консултантската компания The Future Laboratory.

Проучването сред 14 хил. души в Европа показва още, че 83% от служителите искат повече подкрепа от работодателите си, за да постигнат баланс между работата и личния живот.

Около 12% от заетите в Европейския съюз обичайно са работили от домовете си през 2020 г. спрямо близо 5% преди пандемията, разкриват данни на Евростат.

Още по темата

„Тъй като присъствието вече е остаряла концепция, работодателите трябва да обмислят внимателно как отговарят на изискванията на съвременния хибриден живот“, коментира Бенджамин Браун, вицепрезидент на Samsung Europe.

Две трети от европейците твърдят, че са направили или планират да направят подобрения в дома си, за да могат по-лесно да се справят с комбинацията от работа и личен живот вкъщи. Така например са си създали офис пространства, а 41% са решили да сменят мястото, в което живеят.

51% от включените в проучването твърдят, че технологиите им помагат да поставят граници, например чрез използване на мобилни аларми или приложения за управление на времето.

„Вероятно ще видим как технологиите се намесват, за да следят нашето психично здраве и щастие, както и нашето физическо здраве, а интелигентните устройства ще се превърнат в асистенти за нашето благополучие“, казва Майк Уейкинг, главен изпълнителен директор на датския Happiness Research Institute, който работи със Samsung по бъдещето на работата.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

0
 
0
 
4
khao до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
по скоро хората искат работата да е в нормални граници, че ни сцепват за нищо!
0
 
1
 
3
преди 1 месец
https://fv9-4.failiem.lv/thumb_show.php?i=6xz8egqv6&view - работа от вкъщи. Въпросът е върши ли си по-добре работата служителят или не. Според мен да, но всеки има право на мнение
2
 
2
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Хм, първо не е от 9.00 до 17.00, защото има 1ч и30 мин или 1 час почивка (2 Х 15 сутрин и следобед + 30 мин за обяд / или официално 1 ч. на обяд а през останалото време няколко пъти по 10 мин. за цигарки и тоалетни), второ в офиса постоянно ти се вменяват допълнително задачки на принципа, аз ще те натисна на 120%, пък ти дано свършиш 70%.. и така нататък други евтини управленски трикове. Мда ала не, скоро ще се радват ако някой иска да работи повече от 4 часа и то присъствено.. :) На село за по 2-3 часа дистанционно, да знаете как мога да управлявам складово пространство и поръчки от разстояние :) . Заплатата ще е прилична, ще имам време и чист въздух, ще инвестирам във две три други доходоносни за мен към момента дейности.. Идилия .. тоест Работодателите да се кръстят и да мислят за механизация на основните производствени и др. процеси!
1
 
5
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Да, на никой не му се работи. Но ще се наложи.

Още от Zoom
Големи марки настояват за пакт за свиване на производството на пластмаса