IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отборът от Разград се размина с големите бонуси

Отпадането от Шампионска лига обаче няма да е финансов крах за Лудогорец

10:02 | 03.08.18 г. 1
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Отпадането на Лудогорец от МОЛ Види във втория квалификационен кръг на Шампионска лига (ШЛ) ще има финансови последици върху българския клуб. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Той обясни, че разградчани продължават участие в Лига Европа (ЛЕ), но там бонусите от УЕФА са значително по-малки. "Сумарните премии в Шампионска лига са малко над 2 милиарда евро, докато в Лига Европа са 510 млн. евро. За отпадане от плейофите на ШЛ са 5 млн. евро, за класиране в групите на ЛЕ са 2,6 млн. евро. Това е достатъчно показателно", заяви гостът. 

Той добави, че в Разград е пристигнала оферта за защитника Натанаел Пимиента на стойност 2 млн. евро. "Не е изключено бразилецът да бъде продаден, за да бъдат покрити част от пропуснатите бонуси. Освен това Лудогорец има равностоен негов заместник – Антон Недялков.

Но въпреки всичко няма как да се говори за финансови проблеми при шампионите", допълни гостът. Той заяви още, че и миналото лято разградчани са направили голям изходящ трансфер, след като бяха елиминирани от израелския Апоел Беер Шева от Шампионска лига. Джонатан Кафу беше продаден на Бордо за рекордните за България 7 млн. евро. 

Вижте видео с целия разговор! 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 10 rate down comment 0
natty
преди 5 години
Струва ми се, че заглавието на статията изобщо не кореспондира със съдържанието...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още