IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рисунки, дело на индийски слон, се разпродадоха на търг

Три от абстрактните платна на 42-годишния слон Сандра са продадени за 150 долара

20:37 | 05.11.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Картини, създадени от индийски слон, който обича да държи четка, бяха продадени на търг от унгарски пътуващ цирк в събота. Три от абстрактните платна на 42-годишния слон Сандра, с цветни линии, които наподобяват течащи реки, са привлекли по около 40 000 форинта (150 долара), предава Ройтерс.

Една картина, изобразяваща самата Сандра, създадена от унгарски художник, е продадена за 260 000 форинта. Парите ще бъдат предложени на приют за слонове в Малайзия.

Сандра рисува с хобота си само за удоволствие според нейния собственик и треньор Флориан Рихтер, акробат и директор на цирка.

Сандра, която вече е участвала в цирков трик, включващ четка за бръснене, е получила веднъж четка за боядисване и бързо е адаптирала уменията си към платното.

Рихтер каза, че за разлика от много слонове в Тайланд, за които се смята, че са принудени да рисуват, Сандра го прави сама и само когато е в настроение.

„Аз само ѝ помагам да променя четките и да ги поставя в бои, но тя прави останалото сама. Хваля я с думите: "О, това е наистина добро, или не толкова добро", казва Рихтер. "Ние сме заедно от 40 години, така че това е една семейна връзка".

Сандра е пристигнала като бебе слон в цирка, където е израснал Рихтер като седмо поколение член на семейство акробати.

Вижте Сандра и нейните творби в галерията! 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
4i4o_Pay
преди 6 години
По ще ме кефи, ако рисува с опашка... С хобот може и африканския слон.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още