Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Zoom

Ritter Sport придобива австрийски завод на Mars

Германският производител се сдобива и с марките Amicelli, Fanfare и Banjo

Ritter Sport придобива австрийски завод на Mars

Снимка: Alfred Ritter GmbH

Германският производител на шоколади Alfred Ritter GmbH & Co. KG, известен със бранда си Ritter Sport, ще поеме марката Amicelli от производителя на сладкарски изделия Mars през следващата година, заедно със свързаното с нея производствено съоръжение в Брайтенбрун, Австрия, обяви базираната във Валденбух компания късно във вторник.

В бъдеще вафлите с пълнеж Amicelli ще бъдат произвеждани в завода край Виена. „В Брайтенбрун намерихме подходящия обект, който да допълни продукцията ни във Валденбух по смислен начин", казва директорът на Ritter Sport Андреас Ронкен.

Германският концерн придобива и марките Fanfare и Banjo.

С разширяването германската компания придобива гъвкавост и може да увеличи собствения си капацитет, казва Ронкен. Освен всичко друго, Ritter планира да премести производството на продукти, като веганската гама, в Брайтенбрун.

Различните пазари и клиенти изискват все по-голямо разграничаване на продуктовото портфолио, поясняват от компанията, цитирани от DPA.

Още по темата

Компанията възнамерява да се придържа към плана за инвестиции в завода във Валденбух. За Ritter работят около 1 600 души. Компанията е генерирала приходи от продажби за 480 млн. евро през 2019 г. Шоколадите на марката се продават в над 100 страни.

Миналия октомври Mars Austria информира за намерението си да затвори завода в Брейтенбрун. Правителството на провинцията се опита безуспешно да задържи фабриката.

„Mars бе базиран в Брейтенбрун от почти 50 години и имаме много тясна, също и емоционална, връзка с този регион. Много сме щастливи, че намерихме купувач, който като нас е семейна компания, която споделя нашите ценности и която произвежда сладкарски изделия на място и по този начин ще създаде работни места с перспектива за региона“, обяснява генералният мениджър на Mars Austria Андреас Диалер.

Mars ще продължи да има силно присъствие в Австрия. Продажбата на завода в Брейтенбрун на Ritter няма да окаже влияние върху другата активност на компанията в Австрия. Тя включва офис за продажби във Виена и фабрика за фуражи за животни в Брук ан дер Лайта с общо около 400 служители. 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Zoom
Модните марки, чиито дрехи се произвеждат от затворници