IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Силата на кучето“ и „Уестсайдска история" печелят „Златен глобус"

Наградите бяха силно засенчени от дългогодишен спор за етичните пропуски на организаторите

09:07 | 10.01.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p class="flow-text indent justify" style="caret-color: rgb(0, 0, 0); color: rgb(0, 0, 0);">
	EPA/CAROLINE BREHMAN</p>
<p style="caret-color: rgb(0, 0, 0); color: rgb(0, 0, 0);">
	&nbsp;</p>

EPA/CAROLINE BREHMAN

 

„Силата на кучето“ и „Уестсайдска история“ спечелиха главните филмови награди на неизлъчваната пряко по телевизиите тази година церемония за наградите „Златен глобус", предаде AFP, цитирана от БГНЕС. Призът изглежда леко пренебрегнат от Холивуд, защото победителите бяха разкрити чрез блог на живо и без обичайния блясък на церемонията.

Мрачният уестърн на Джейн Кемпиън „Силата на кучето“ стана вторият филм, режисиран от жена, който печели наградата за най-добра драма. Филмът спечели и наградата за най-добър режисьор и най-добър актьор в поддържаща роля за Коди Смит-МакФий.

Римейкът на „Уестсайдска история" на Стивън Спилбърг взе наградата за най-добра комедия или мюзикъл, и е сред номинираните за главна и поддържаща женска роля за звездите Рейчъл Зеглер и Ариана ДеБоуз.

Уил Смит и Никол Кидман спечелиха наградите в категориите за най-добър актьор и актриса във филмови драми за ролите си в King Richard и Being the Ricardos.

Но нито една от звездите не присъстваше както обикновено в Бевърли Хилтън.

Наградите, които традиционно се следят отблизо заради успеха в боксофиса и надеждите за „Оскар", който може да се осигури от победата на Глобусите, бяха силно засенчени от дългогодишен спор за етичните пропуски на организаторите.

Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд - група от около 100 автори на развлекателни материали, свързани с чуждестранни издания, е обвинявана в множество пропуски - от корупция до расизъм.

Наградите „Златен Глобус” по традиция са обявени за най-голямото парти в Тинселтаун - през последните години събитието е било наблюдавано от милионна телевизионна аудитория и е пораждало яростни дебати и коментари в социалните медии.

Тази година NBC се отказа от излъчването му, а събитието не успя да се наложи в Twitter, където феновете на попкултурата бяха по-ангажирани със смъртта на известния американския комик Боб Сагет.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още