Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Zoom

Сладоледът трябва да е био, убедена е Савина Николова

Продуктът ни е конкурентен, независимо, че използваме съставки, които са в пъти по-скъпи от традиционните, посочва основателката на джелатерия за занаятчийски сладолед „Savini"

Сладоледът трябва да е био, убедена е Савина Николова

Снимка: Pixabay

През годините българинът започва все по-често да полага грижи за своето здраве от всеки един аспект на живота си. През лятото трябва да признаем, че сладоледът заема важно място в ежедневната ни диета, но прекалено рядко човек се замисля за съставките, които се използват за направата на любимия му вкус. Именно тази мисъл е накарала Савина Николова да основе своя джелатерия за занаятчийски сладолед на име „Savini“, в който да използва 100% натурални продукти.

Още по темата

“На българския пазар прекалено често се залага на готови бази, коментира Николова в предаването „Бизнес среща“ на Bloomberg TV Bulgaria. – Изсипват се пакети на прах, който се разреждат с вода или в най-добрия случай с мляко, след което се добавят овкусяващи пасти, за да се получи сладолед, наподобяващ мента, тирамису, маскарпоне или друг любим вкус на потребителите.

За своите продукти тя гарантира че са изцяло с биосертифицирано краве мляко, животинска сметана. “От тук започваме да надграждаме в зависимост от вкусовете с изначални продукти“, разкри тънкости от своя занаят снователката на джелатерия за занаятчийски сладолед „Savini".

Преди Савина Николова да основе своя бранд със съпруга си, родителите ѝ разработват свой магазин за сладолед в София, когато тя все още е студентка в Милано. Тя прави няколко опита да спечели държавно финансиране, но всички те удрят на камък и така решава да вложи изцяло лични средства, за да постави начало на бизнеса. В плановете ѝ влизат още няколко години на пълно реинвестиране на всичко спечелено, след което мечтите ѝ за бизнес стигат и до САЩ.

“Продуктът ни е напълно конкурентен на пазара, независимо, че използваме съставки, които са в пъти по-скъпи от традиционните за бизнеса в момента”, каза още Савина Николова.

През какви трудности още минава Савина Николова и какви са плановете ѝ за развитие, може да научите от видео материала.

гледано: 3342   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

2
 
0
 
2
преди 1 година
на таа па да и иам проблема, то останалото всичко е отровно, тя за сладоледа се хванала се едно че е основно препитание на човека ....
3
 
13
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
99% от сладоледите произведени в България са направени от Палмово масло. 99% от и от тези, които се внасят, също са от Палмово масло, заради двойният стандарт. Палмовото масло не се разгражда от организма, съответно не може да бъде изведено, затова то циркулира и се наслагва в кръвоносните пътища като плака. Тая плака е виновна за инсултите и инфарктите и ненапразно България е на 1-во място по смъртност по тия показатели. Същото е положението с производството и вноса на шоколади, всички видове сладки, дори тези, които се правят за деца. Четете етикетите на всичко и ще се уверите сами !

Още от Zoom
Най-богатите в Монако устояват на COVID бурята