IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стилният офис влияе върху желанието за работа

Дървото и другите природни материали, произведенията на изкуството, големите прозорци и високите тавани са нещата, които се ценят най-много

13:54 | 23.09.10 г.
<p>Снимка: www.sxc.hu</p>

Снимка: www.sxc.hu

Стилната и уютна обстановка в офиса стимулира желанието за работа на служителите в него, сочи проучване на архитект Кристина Бодин Даниелсон от Кралския технически университет в Стокхолм, цитирано от Итар-Тасс.

„Удиви ме значението, което се придава на естетическата страна. Сътрудниците, които се гордеят с офиса си, по-леко се отнасят към много други неща“, твърди Даниелсон в интервю за шведската телеграфна агенция ТТ.

Дървото и другите природни материали, произведенията на изкуството, големите прозорци и високите тавани са нещата, които се ценят най-много, докато терасата предизвиква чувство на гордост.

Даниелсон препоръчва на работодателите да отделят по-голямо внимание на дизайна на помещенията, тъй като той предизвиква удовлетворение у служителите.

„На сътрудниците повече им харесва работодателят и тяхната работа, когато чувстват, че на детайлите в обстановката се придава по-голямо значение“, казва тя.

Според Даниелсон важна роля играе и типът на работното помещение. Най-добре се чувстват хората с отделни кабинети или със собствено ъгълче в общия офис, където могат да се уединят.

Резултатите от изследването показват още, че средният шведски офис не удовлетворява достатъчно служителите, прави производителността на труда по-ниска и увеличава нивото на стреса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:43 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още