Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Zoom

Стриймингът е донесъл 75% от приходите на музикалната индустрия в САЩ

Наблюдава се забавяне на темпа на растеж на общите приходи на индустрията през тази година, сочат данни на RIAA

Стриймингът е донесъл 75% от приходите на музикалната индустрия в САЩ

Снимка: Pixabay

Асоциацията на американската звукозаписна индустрия (RIAA) обяви данни за приходите на музикалната индустрия в САЩ за първата половина на 2018 г., които сочат, че средният растеж на приходите се е забавил, пише Engadget.

Въпреки че общите приходи са нараснали с 10 на сто спрямо същия период на миналата година, достигайки 4,6 млрд. долара, темпът на растеж е едва наполовина на увеличението, което наблюдавахме през 2016 и 2017 г.

Ръстът на приходите от стрийминг също се е забавил, макар че те са с 28% повече спрямо миналата година.

Като цяло стриймингът носи по-голямата част от приходите за тази година - около 75% от общите приходи на индустрията идват от стрийминг услуги като Spotify, Apple Music и Tidal.

Данните показват още, че все повече хора избират платените абонаментни услуги, а абонаментите растат с около 1 млн. месечно.

Още по темата

Докато данните за приходите от стрийминг са за възходящ тренд, с такива не могат да се похвалят продажбите на дискове и свалянето на музика от интернет.

Последните са допринесли за едва 12% от общите приходи от началото на годината, в сравнение с 19% година по-рано. Продажбите на дискове пък са донесли с 41% по-малко приходи на годишна база. Приходите от продажбите на плочи са се увеличили с 13% спрямо година по-рано.

Стриймингът изпревари свалянето от интернет като основен източник на приходи за индустрията още през 2015 г., а всяка година делът му става все по-голям.
 

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Zoom
Контузията, която може да причини сериозни главоболия на Nike