Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Zoom

В Германия McDonald's залага на порцелана

Веригата ресторанти ще се лиши от чашите за еднократна употреба за топли напитки

В Германия McDonald's залага на порцелана

Снимка: Ройтерс

Веригата ресторанти за бързо хранене McDonald's възнамерява в бъдеще да употребява поне в Германия по-малко пластмаса и съдове за еднократна употреба.

От тази седмица компанията започва да ползва по-малко съдове за еднократна употреба при сервирането на горещи напитки. Кафето, чаят и какаовите напитки вече ще бъдат сервирани в порцеланови и стъклени чаши, а до края на 2019 г. тази нова концепция трябва да е наложена в по-голямата част от германските филиали, поясни подразделението на McDonald's в Германия, цитирано от DPA. 

Още по темата

Още през миналата есен веригата започна да предлага кафето в порцеланови съдове, които самите гости си носят със себе си. Досега обаче порцеланът бе предвиден само за гости в кафенетата, но не и в „нормалните“ обекти на веригата.

Редица представители на екологични организации критикуват от години навика за пиене на кафе за из път в картонени или пластмасови чаши за еднократна употреба, което води до натрупването на огромно количество боклук. 

Според говорител на концерна в момента около 400 от общо 1500 филиала в Германия са преоборудвани за новата концепция „ресторант на бъдещето“. В тези филиали поръчките ще се извършват дигитално чрез терминали, на които ще се плаща с карти, а освен това поръчките ще бъдат сервирани от сервитьори. Освен това в период до три месеца в тях вече ще се прилага новият план с топлите напитки в порцеланови чаши. 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Коментари (0)


Още от Zoom
Brexit отваря вратите към "Тъмната страна" за филмовата индустрия