IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои факти ще влияят на пазарите днес?

Американският пазар на автомобили процъфтява, а въпреки Дизелгейт Volkswagen отчита лек ръст през август

09:46 | 02.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Кои факти ще влияят на пазарите днес?

С помощта на специализираното издание Finanzen.net отново обобщаваме накратко фактите, които ще оказват вероятно най-сериозно влияние на пазарите днес:

1. Азиатските борси не са единни в посоката

В петък борсите в Азия не намират единна посока. Докато в Япония фондовият пазар отчита леки загуби, в Хонконг след почивния ден в четвъртък има стабилен ръст. В Китай борсите остават затворени.

2. Американският пазар на автомобили процъфтява

Продажбите на автомобили в САЩ продължават да се развиват добре през септември – браншът печели от дългия уикенд заради Празника на труда и се движи към най-силния си годишен резултат от дълго време насам. Въпреки Дизелгейт и германският Volkswagen е отчел ръст в продажбите за септември, макар и малък.

3. Еврото спада леко

Общата европейска валута отчита лек спад в началото на търговията в петък. Подемът от предния ден, който насърчи еврото в посока към 1,12 долара за евро, бе заради разочароващите американски данни и вече е компенсиран.

4.  T-Mobile US призна за мащабна хакерска атака

Американският оператор T-Mobile US призна, че е станал жертва на мащабна кибератака. Чрез нападение над Experian, който проверява кредитоспособността на клиентите, са били откраднати данни на 15 млн. клиенти. 

5. Японската централна банка (BoJ) обмисля нови мерки

В Япония може да станем свидетели на още по-хлабава парична политика. Въпреки че от две години и половина Bank of Japan (BoJ) агресивно отслабва паричната си политика, за да насърчи населението към промяна на „дефлационната настройка“, очевидно мерките не са достатъчни. 

6. Драги: Ръстът в еврозоната се завръща

Според гуверньора на Европейската централна банка Марио Драги икономическият ръст в еврозоната се ускорява. Растежът се завръща, а еврозоната става по-устойчива на кризи, смята финансистът. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:54 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още