IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на фондовите борси в Азия се търгуваха смесено

Инвеститорите не реагираха на изявлението на японския премиер Шиндзо Абе, че корпоративният данък може да се намали повече от планираното следващата година

11:26 | 26.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на азиатските фондови борси се търгуваха смесено в четвъртък. Все повече инвеститори очакват ЕЦБ да разшири програмата си за стимули, а нови макроикономически данни от САЩ още повече подсилиха очакванията, че Фед ще вдигне лихвените проценти през декември.

Хонконгският индекс Hang Seng се понижи в следобедната търговия, след като по-рано записа 1% ръст след новината, че връзката между борсите в Хонконг и Шънджън може да започне да действа през второто тримесечие на следващата година.

Shanghai Composite записа спад от 0,3% след търговия в тесни граници. Новините от сряда, че Пекин въвежда нови политики с цел стимулиране на външната търговия, така и не успяха да подобрят нагласите, коментира CNBC.

Японският индекс Nikkei 225 се повиши с 0,5%, но като цяло инвеститорите не реагираха на изявлението на премиера Шиндзо Абе, че корпоративният данък може да се намали повече от планираното следващата година.

Доставчициите на Apple Japan Display и Minebea отчетоха срив в цената на акциите от над 7% след новината, че технологичният гигант планира да използва органични емитиращи светлина диоди (OLED) за дисплея на iPhone.

Акциите на Honda Motor, Nissan и Toyota Motor поскъпнаха с над 1%.

Австралийският индекс S&P ASX 200 записа повишение от 0,3%

Южнокорейският измерител Kospi добави 1% и приключи търговията над 2000 пункта след новините, че потребителското доверие е достигнало 14-месечен рекорд през ноември.

Акциите на Samsung Electronics поскъпнаха с близо 3%, а тези на Hyundai Motor и Kia Motors – с по 0,7%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още