IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Япония постигна нулева доходност по десетгодишните облигации

Причината е разпродажбата на банкови акции в Европа и едновременното бягство към убежища

10:00 | 09.02.16 г. 15
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Япония навлезе в нова ера във вторник, когато стана първата страна от Г-7, постигала нулева доходност по своите 10-годишни държавни облигации, след като акциите се сриват, а йената се покачи до 15-месечен връх спрямо долара, пише Financial Times.

Доходността стана нулева в предиобедната сесия в Азия, като йената достигна нов връх спрямо долара до 115 йени за долар, а банковите акции в САЩ се сринаха, създавайки това, което един брокер в Токио нарече „отразяване на нестабилността".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 03:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

15
rate up comment 0 rate down comment 0
Атанасио
преди 8 години
За какво да ръгне вето ?! като не се забравя ,че бомбандираха Либия без разрешение на ООН и т.н.Принципно хората трябва да знаят ,че идват 3 планетарни катастрофи петролна - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1431029987175231екологична - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1494171174194445финансова - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1442612112683685,и може да се избегнат ако се вземат мерки веднага и правилните - https://***.facebook.com/boyan.durankev/posts/1701431930135034Забрана на офшорките и т.н. регулации с цел 5-6% бюдж.излишъци които се инвестират в точно определени неща - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1711968085748085
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 0 rate down comment 0
abdul
преди 8 години
Умник, я кажи какво става ако само 1 държава от ООН ръгне вето?или си го "описал вече в 1, 2 и 3.." :-D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 0 rate down comment 3
Атанасио
преди 8 години
хареса ми коментар 10 как го каза но въпроса е как да стане без да настъпи хаос и войни Въпроса е защо трябва да има инфлация и ако няма и доходността става излишна тоест ,и проф. Маргарет Кенеди го формулира добре ''Пари без лихва и инфлация'' - http://bgeconomist.bg/2013-04-28-20-17-49/173-lihvata-rak-na-obshtestvoto.html0% лихва а не отрицателни или просто държ.банки и Елън Браун,Президент на Публичния Банков Институт(САЩ) добре обяснява - http://***.courtfool.info/bg_A_tale_of_two_monetary_systems.htm,и след 3-тата минута се предлага това тук - https://***.youtube.com/watch?v=jfu22Ixw8tY&feature=relmfuТова не става веднага и се почва с забрана на офшорките и т.н. - https://***.facebook.com/boyan.durankev/posts/1701431930135034Нещата трябва да се синхронизират и планират на ниво ООН ,Г-20 или цивилизацията заминава Трябва системен подход - ресурсно базирана и планирана екологична икономика
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 4 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 8 години
Мда... Рано или късно, по някакъв начин и под някаква форма ще бъде въведено понятието "излишни пари"... хихихи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 4 rate down comment 4
abdul
преди 8 години
1. забранен, не означава, че ще изчезне. Просто ще намалее драстично, достатъчно да "държи овцете далече от оградата". 2. Т.е. ще ти е много много трудно да си скатаваш паричките в невидими за репресивния апарат места, а дори и да успееш, ще ти е много много трудно да ги използваш. Т.е. това е нещо като QE, ама на личните финанси - имаш много, ама всъщност нито можеш (искаш) да си ги показваш, нито можеш да си ги похарчиш :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 14 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 8 години
Фабер го каза по-простичко:"Това обаче, което всички знаем е, че финансовата система е несъразмерно голяма в сравнение с реалната икономика, която генерира паричните потоци в света. И казвайки това, според мен, финансовият сектор ще трябва да бъде намален по един или друг начин."Това, което в момента представлява финансовата система, няма нищо общо нито с капитализма, нито със социализма - из^род, мутант, който или трябва да бъде унищожен с всичките болки и рискове на животоспасяваща операция, или той ще унищожи тази цивилизация! Ако ерата "парите са стока" не приключи, ще приключим ние. И единственият начин това да стане е, да бъдат изчистени всички пари, които не са покрити от реални материални активи! Прекалено красив е животът на " пари правят пари", за да продължи вечно...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 10 rate down comment 1
vzhekoff
преди 8 години
Кешът никога няма да бъде забранен, ще има купища други възможности. То и по комунизма беше забранена търговията с долари, ама имаше черен пазар. И винаги ще има - дали с юани, рубли, злато, швейцарци, но кеш е имало и ще има !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 8 rate down comment 0
Hahoto
преди 8 години
Нито едно дърво не е израснало до небето.Нито едно душевно състояние, споделено от голям брой хора, включително и увереността не е вечно.Години наред обемът на кредитите по цял свят нарасна до застрашителни размери. Но ако нарастването на увереността смени посоката си, на което от няколко години сме свидетели, предлагането на кредити,а с това и на пари ще се свие. Две неща са необходими, за да се развива кредитирането психологическата настройка за разширяване и възможността да се плаща лихва. Ако длъжниците започнат да изплащат достатъчно голяма част от дълга си, сравнен с обема на нови заеми, или ако достатъчно голям брой длъжници просрочат заемите си, или ако икономиката не е в състояние да изплаща главници и лихви или ако достатъчно много банки и инвеститори спрат да отпускат заеми, мултиплициращият ефект също ще смени посоката си. Обемът на кредитите ще се свие, също и банковите депозити ще се свият, така че и предлагането на пари ще се свие със същия брой пъти, с който са се разширявали. Ниските, та дори и отрицателни лихви на централните банки не могат не могат да преодолеят липсата на желание на търговските банки да отпускат кредити или пък неспособността на техните клиенти да вземат заеми и това най-добре се вижда през последните години в Япония. Когато цените на стоките започнат бързо да падат по време на дефлация, стойността на парите се повишава, така че дори и при 0-ва лихва реалната цена на заема е много по-висока, защото длъжниците ще трябва да върнат по-късно пари с по-висока стойност. Така че надеждата че централните банки могат да манипулират пазара е доста подвеждаща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 1
michaelis12
преди 8 години
......и едновременното бягство към убежища------------------------------------------------------------------------това е яко, сигурно всички са се втурнали към мазата при джапанките ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 5
abdul
преди 8 години
1. Никой няма да те пита, кеша ще бъде забранен, тогава или ще трябва да играеш по техните "бизнес" правила, т.е. да си инвестираш парите в нещо което да ти върне повече от 75%.или ще ги дадеш на банките, които ще направят същото, само че с по-малък процент за теб..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още