IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МФ не одобри постъпилите поръчки за продажба на 2,5-годишни ДЦК

Решението кореспондира с текущото състояние на пазара, посочиха от финансовото ведомство

19:22 | 23.06.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
МФ не одобри постъпилите поръчки за продажба на 2,5-годишни ДЦК

Министерството на финансите (МФ) не одобри заявените поръчки на проведения на 23 юни 2014 г. аукцион за продажба на 2,5-годишни държавни ценни книжа (ДЦК), деноминирани в лева, посочи в прессъобщение ведомството.

Посочената емисията бе емитирана на 26.03.2014 г. и е с падеж 26.09.2016 г. 

От МФ отбелязаха, че решението кореспондира с текущото състояние на пазара и интереса на участниците към предприетите действия от страна на емитента за провеждане на срещи с инвеститори за емитиране на ДЦК на международните капиталови пазари.

"МФ ще продължи балансираната си и гъвкава политика по управление на държавния дълг, който е един от най-ниските в Европейския съюз, отчитайки както пазарното състоянието и перспективи, така и необходимостта от обезпечаване диверсифицирани източниците за финансиране", отбелязаха още от финансовото ведомство в съобщението си.

Финансовото министерство осъществи последния си успешен аукцион на 9 юни, когато доходността по 5-годишните ДЦК се понижи до 1,8%. Тогава правилството пласира книжа на обща стойност от 50 млн. лв. Общият размер на подадените поръчки достигна 73,4 млн. лв., което съответстваше на коефициент на покритие от 1,47.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Graf
преди 9 години
Местният пазар отказа пари на МФ. В условията на нестабилност и несигурност банки и фондове задържаха кеша. Цената скочи от 0.83% годишно през май на 1.20% през юни.Актьорите около КТБ се подсмихват зад кулисите. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още