IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общински съветници от БСП предлагат промени в бюджета на Столична община

Според тях приходите могат да бъдат увеличени с до 38 млн. лева благодарение на промените

14:26 | 21.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Общинските съветници от БСП предлагат промени в проекта за сборен бюджет на Столична община за 2017 г.  Според тях те ще увеличат приходите с допълнителни 38 млн. лева, съобщават от пресцентъра на партията.

Въпросните допълнителни средства трябва да бъдат разпределени в разходната част на бюджета в секторите “Образование”, “Здравеопазване”, “Социално осигуряване, подпомагане и грици”, “Жилищно строителство”, "БКС и опазване на околната среда", "Почивно дело, култура и религиозни дейности", "Култура" и "Отбрана и сигурност", които са приоритетни за местните политики на БСП в София, посочват общинските съветници.

Те предлагат средствата, които са предвидени за ремонт на вътрешнокварталната улична мрежа, да бъдат увеличени с 9 млн. лева. Именно това е и една от основните точки, залегнали във внесения от социалистите доклад до председателя на Столичния общински съвет.

Предложението включва увеличение на средствата за поставяне на камери и изграждане на допълнително видеонаблюдение в размер на 3,5 млн. лева. Освен това социалистите настояват за други 2 млн. лева, които да бъдат отделени за проектиране и начало на изграждане на две нови спортни зали в районите “Люлин” и “Младост”.

Те държат да бъде увеличен и бюджетът за физкултура и спорт с 3 млн. лева, като в тях да бъде включено изграждането на нови и ремонт на съществуващи спортни площадки в районите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още