IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът отхвърли проект на ПФ за данъчни облекчения за отглеждане на дете

От ГЕРБ решиха, че това ще постави бюджета в риск

12:41 | 01.04.15 г. 2
Парламентът отхвърли проект на ПФ за данъчни облекчения за отглеждане на дете

ГЕРБ и Реформаторският блок отказаха подкрепа за проект на партньорите си от Патриотичния фронт (ПФ), с който да се въведат данъчни облекчения за родители, които не получават детски добавки.

Депутатите на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов вкараха искането си за обсъждане днес, възползвайки се от правото на всяка партия да има свое предложение за дебат в зала в първия ден на месеца.

С проекта си за промени в Закона за облагане на доходите на физическите лица от ПФ предлагаха облекчения за родителите в семейства с доходи над 350 лв. на човек на месец. Това е прагът, над който не се получават детски надбавки. ПФ настояваше от данъчната основа на тези родители да бъдат приспадани по 2 400 лева за първо дете, 4 800 за второ дете и 6 000 лева за трето и всяко следващо дете.

По изчисления на Патриотичния фронт поправката ще засегне родителите на 400 000 от всичките 1,2 млн. деца у нас.

"Настояваме за данъчни облекчения за най-коректните семейства – тези, които пълнят хазната с данъците си, които са отговорни към децата си, полагат грижи децата им да ходят на училище", обясни депутатът Димитър Байрактаров. От ГЕРБ настояха, че за промяната ще са нужни още 260 млн. лв. в бюджета, което ще постави изпълнението му под риск.

В същото време председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова обясни, че ГЕРБ подкрепят философията на проекта за отговорното родителство. В крайна сметка ГЕРБ, РБ и ДПС гласуваха "въздържал се" и поправката не мина.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 22 rate down comment 2
stasi666
преди 9 години
Не може да се стимулират българите,те имат мнение и не се верни гласоподаватели.Явно и ГЕРБ разчита на *** и затова ще си ги отглежда
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 0
Императорът
преди 9 години
ПФ трябва НЕЗАБАВНО да излезе от коалицията и да свали от власт проциганското правителство на байкоборисов !!!Като ви е грижа за бюджетът, бе - спрете помощите на *** ***, които се размножават само за да източват социалната система и да лапат пари, без да са внесли в бюджета и една стотинка !!!!Прекратете дискриминацията и геноцидът над Българския народ !!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още