IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Татяна Пунчева: Интересът на инвеститорите на БФБ се събужда

В края на деветмесечието се наблюдава позитивна картина на българския капиталов пазар, коментира анализаторът от Елана Трейдинг

09:44 | 04.10.16 г. 1
<p>
	Татяна Пунчева-Василева. <em>Снимка:&nbsp;Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Татяна Пунчева-Василева. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В края на деветмесечието се наблюдава доста позитивна картина на българския капиталов пазар, събуждане на интереса на инвеститорите, както на институционални, така и на дребни инвеститори, което не бяхме виждали от доста време насам. Това каза Татяна Пунчева-Василева, ръководител „Aнализи“ в ЕЛАНА Трейдинг, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Според нея има няколко причини за това събуждане на интереса, като основният стимул е новият продукт на пазара, който излезе миналата седмица - търговията с първия борсово търгуван фонд на БФБ - Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF.

Пунчева изтъкна и други причини.

„Фундаментът на компаниите е добър, имаме и програми за обратно изкупуване, които се активизираха. Активизираха се и по-големите инвеститори, което също създаде търсене“.

„В началото на годината бяхме по-скептични, а сега сме може би една идея по-оптимистично настроени за края на годината“, сподели тя.

Какво можем да научим от румънския фондов пазар? Какво е значението на изплащането на дивиденти от компаниите, листвани на БФБ? Какво очаква пазарът от новото ръководство на КФН? Вижте коментара на тези въпроси във видеото на  Bloomberg TV Bulgaria:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Бик в атака
преди 7 години
Добре че ни каза!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още