IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Обединени патриоти" ще спират на границата автобуси от Турция

Националистите искат да пречат на влизащите коли и автобуси от югоизточната ни съседка до изборите

12:02 | 21.03.17 г. 7
<p>
	<em>Снимка: Bulgaria ON AIR</em></p>

Снимка: Bulgaria ON AIR

Националистическата коалиция “Обединени патриоти” се закани от днес до изборите да спира изненадващо движението при входовете на трите гранични пункта с Турция "Капитан Андреево", "Лесово" и "Малко Търново", съобщи Bulgaria ON AIR. Целта е да бъдат спирани автобусите, които влизат от Турция с хора, които искат да гласуват на предстоящите избори в неделя.

По данни на коалицията 1000 автобуса с избиратели от Турция се очаква да влязат в страната ни, за да участват в предстоящия вот на 26 март. 

Инициаторите твърдят, че всички български превозвачи са предупредени да използват други маршрути и се извиниха на гражданите, които биха могли да попаднат в задръствания на границата.

Официално протестиращите са получили разрешение за провеждането на мирни шествия в близост до Капитан Андреево и Лесово.

"Ние не желаем други хора, които не говорят български език и не са български граждани, да определят начина, по който ще живеем", категоричен бе евродепутатът Ангел Джамбазки. Той призова хората, които ще минават през „обсадените“ пунктове, ако могат, да изберат алтернативни маршрути през Гърция.

Трафикът на автобуси на „Капитан Андреево“ от Турция към България засега е нормален, съобщават от гранична полиция. През изминалото денонощие през границата не са преминавали извънредно автобуси. Има обаче засилено полицейско присъствие на пункта. Сблъсъци с органите реда засега няма, а движението от България за Турция е свободно.

Около 10:50 протестиращите блокираха пътя от и към Турция на граничния пункт "Малко Търново", съобщи БНР. Те държат огромен транспаранат: "Браним България, пазим Европа". Кукерски групи танцуват по платното и гонят, евентуално, някакви зли сили. Протестиращите дойдоха с три автобуса, организирани от Бургас, и десетки лични автомобили. Протестът беше обявен за 10 ч., но подробните полицейски проверки на пътуващите забавиха блокадата. Някои от участниците вече са подписали предупредителни протоколи.

Вижте какво каза още евродепутатът Ангел Джамбазки във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

7
rate up comment 4 rate down comment 1
Спящият бик
преди 7 години
"...и не са български граждани..."Точно там е разковничето - български граждани са, имат двойно гражданство. Трябва да се лекува причината, а не следствието.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 2
Hahoto
преди 7 години
Повръща ми се от евтин популизъм!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 1
bgMan
преди 7 години
Е как да стане като Каракачанов и Доган са агенти на едни и същи ДС, рожби на българо-съветската дружба?Иначе след събитията и изявленията в последно време Доган се показа по-голям български патриот от плюнки като Сидеров и Каракачанов.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 5
sdar
преди 7 години
Абе на всички ни е ясно, че патриотите са си патерица на ГЕРБ. Дори са се научили да действат по същия мутренски начин като ГЕРБ. Това си е двоен стандарт, значи за Турция блокират, а за останалите емигранти са съгласни да гласуват? Абе действат така както им утърва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 5
s3
преди 7 години
Добре, но защо само за Турция? Нека да блокират летище София, защото много други емигранти също напират да идват да гласуват. Знаете ли колко много американци има, които не живеят у нас и гласуват редовно? По-малко са от тези от Турция, но има, а аз не мисля че някой който живее навън следва да може да гласува у нас, независимо от Турция или от щатите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 6
majnata
преди 7 години
Ти ше се включиш ли ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 4
Flam
преди 7 години
Това трябваше да стане още преди години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още